Cartier de locuințe sociale în Zona Industrială a municipiului Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cartier de locuințe sociale în Zona Industrială a municipiului Constanța

Administrație 09 Mai 2024 / 18:23 872 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

În cadrul ultimei ședințe a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism, a fost recepționat calitativ Planul Urbanistic Zonal preliminar pentru zona Celulozei, informează Primăria Constanța.

Municipiului Constanța i-a fost transferat un imobil teren din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale cu scopul utilizării lui pentru locuințe sociale, conform Hotărârii de Guvern nr. 211 din 12 aprilie 2018

O condiție necesară pentru construirea de locuințe sociale o reprezintă elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care să prevadă funcțiunile aferente necesare.

Până în prezent, au fost elaborate și recepționate calitativ analiza situației existente, studiile de fundamentare, PUZ-ul preliminar, iar acum se lucrează la obținerea avizelor necesare solicitate prin certificatul de urbanism.

Pentru că sunt foarte importante opiniile și nevoile constănțenilor, etapa următoare, în cadrul elaborării acestui PUZ, o reprezintă consultarea publicului cu privire la propunerile preliminare ale documentației de urbanism, precizează comunicatul primăriei.

Locuințele sociale sunt destinate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de trai nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea uneia.

Obiectivul principal al construirii acestui campus social îl reprezintă asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate, iar promovarea investiţiilor în locuinţe sociale reprezintă una dintre sarcinile și obligațiile autorităţilor publice locale.Ştiri recomandate

12