Ce ar vrea românii de la europarlamentarii pe care îi aleg

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce ar vrea românii de la europarlamentarii pe care îi aleg
Social, Politică 30 Aprilie 2019 / 09:58 959 accesări 4 comentarii

Fără a stăpâni noțiunile necesare și cu o cultură politică evaluată, în ultimii ani, în clasamentele mondiale sau ale Uniunii Europene întotdeauna ca fiind pe ultimele locuri ale clasdamentelor, românii cred că eurodeputaţii nu fac nimic pentru ei, motiv pentru care nu acordă mare importanţă alegerilor europarlamentare. De la cei care reprezintă România în instituţiile europene şi-ar dori totuși mai multă implicare, să nu se mai certe şi să aducă bani în ţara lor.

Românii ar vrea, printer altele, ca europarlamentarii să creeze locuri de muncă, astfel încât tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară.

„Tineretul care se ridică... să le creeze condiţii şi de viaţă, şi de muncă, să aibă unde să muncească, să nu mai plece în altă parte. Să poată face o facultate, o meserie ca lumea. Şi dacă aici nu are... pleacă în afară, că n-are din ce să trăiască. Ce ar trebui să facă un europarlamentar? Condiţiile pe care trebuie să le pună la ăia mai mari, că altfel ne ducem de râpă. În ce hal au făcut şi Galaţiul, mai mare ruşinea”, a spus o femeie.

Alţii au aşteptări şi mai mici de la europarlamentari: ar vrea ca politicienii din Parlamentul European să nu se mai certe între ei.

„Eu toată ziua sunt la televizor şi numai despre asta se vorbeşte. O să vedem ce răspuns o să avem la votare. Eu aştept să fie o treabă bună, depinde ce partid o să iasă acolo ca să aibă mai multe voturi. Acolo la Parlamentul European. Păi să ţină cu România, dom`le, să nu mai voteze contra României, ca Preda şi Monica aia. Eu nu sunt de acord cu treaba asta”, a spus un pensionar.

Mulţi alegători vor ca europarlamentarii să influenţeze instituţiile europene şi să atragă investiţii în România.

„Un europarlamentar în primul rând ar trebui să reprezinte interesele cetăţenilor, a ţării de provenienţă, ar trebui să ajute la accesarea a cât mai multe fonduri europene, deoarece ţara are nevoie de spitale, de aeroporturi, de autostrăzi. Mare nevoie...”, a spus o tânără.

Sunt şi cetăţeni care consideră că rolul principal al europarlamentarilor este să se ocupe de problemele Uniunii Europene şi în plan secund să fie preocupaţi de ţările pe care le reprezintă.

„Fiecare parlamentar, europarlamentar pleacă cu nişte gânduri din teritoriul respectiv care poate sunt culese de la oameni... probabil. Numai că pe parcurs îşi cam pierd gândurile bune şi îşi văd de problemele personale. Eu cred că în primul rând trebuie să apere interesele Europei şi apoi interesele ţării”, a spus un bărbat din Galaţi.

Nici unii, nici alţii nu sunt foarte interesaţi de scrutinul din 26 mai.

Alexandra Teodorescu, lector universitar doctor în studii europene şi ştiinţe politice la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a explicat, pentru MEDIAFAX, că cei mai mulţi cetăţeni, nu doar din România, nu prea ştiu cu ce se ocupă un europarlamentar. De aceea, aşteptările sunt limitate: oamenii ar vrea ca europarlamentarii români să creeze locuri de muncă şi să nu se mai certe între ei.

„Parlamentul European se alege din anul 1979. Probabil, în aceşti ani nu s-a creat un reflex electoral, de aceea interesul este mai scăzut la aceste alegeri. În România cu atât mai mult, dar există şi o altă problemă. Este un decuplaj între ceea ce ştiu cetăţenii despre instituţiile europene şi ceea ce face cu adevărat Parlamentul. Practic, mulţi cetăţeni din România au impresia că Parlamentul European nu face nimic pentru ei, de aici şi dezinteresul pentru alegeri. Este nejustificat acest
dezinteres”, a explicat lectorul universitar Alexandra Teodorescu.

Specialistul în ştiinţe politice a spus şi ce ar trebui să explice candidaţii alegătorilor, pentru ca aceştia să cunoască de ce sunt importante instituţiile europene şi, astfel, de ce sunt importante aceste alegeri.

„Europarlamentarii au posibilitatea de a aproba proiectele iniţiate de Comisia Europeană, dreptul de iniţiativă legislativă aparţine Comisiei. Europarlamentarii fac rapoarte pe diferite teme care ulterior sunt supuse votului. Au şi dreptul de a iniţia legi, dar este un drept limitat. De asemenea, europarlamentarii votează bugetul Uniunii Europene şi au atribuţii de control asupra instituţiilor europene. Un europarlamentar poate face şi demersuri pentru a-şi reprezenta ţara, el poate
influenţa Comisia Europeană, în sensul aprobării unor programe de finanţare pentru o regiune anume. Asta respectând legea, bineînţeles”, a mai spus Alexandra Teodorescu.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Loading...

4 comentarii

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 09:21:56 / 01 Mai 2019
FANATIK spurcat PDL PNL CIUMA ROȘIE

E clar că românii nu vor mai VOTA cu TRĂDĂTORii de țară ,cu cei care au votat împotriva României în parlament ul europenan....IN ISTORIA ROMÂNIEI NU AU EXISTAT ASEMENEA SPECIMENE DE OAMENII (BASIȘTII JOHANISTI ) CARE SA CEARĂ SANCȚIONAREA POPORULUI ... CE-L CARE IA TRIMIS SI VOTAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN...!!!!!....ASA CEVA NU SA MAI ÎNTÂMPLAT IN NICI O ȚARĂ BA !!!!!!..ASTA ARATA URA ACESTOR NE OAMENII, TRĂDĂTORII ,CARE ALEȘI DE POPOR SA LE REPREZINTE INTERESELE I-AU TARDAT PENTRU INTERESELE MESCHINELE MAFIOTE CARE NU AU NIMIC IN COMUN CU PATRIOTISMUL SI INTERESUL ROMÂNIEI , .. ASTA AU FĂCUT SIGFRID MUREȘEAN SI PDL PNL CIUMA ROȘIE LA CARE SA ADĂUGAT UN ALT SPECIMEN DE NE OM ....CARE E MAI MULT BEAT (A) DECÂT TREAZ MONIKA MAKOVEI... LISTA PDL PNL CIUMA ROȘIE CUPRINDE IN CONTINUARE ACEAȘI TRĂDĂTORII ....IN CAPUL LOR FIIND O MARIONETĂ FANATIKA A ACESTUI SISTEM TICĂLOȘIT RAREȘ b .. Aceleiași Sigfrid Mureșan... BLAGA PORCUL GUȘAT câinele de pază al lui Traian Băsescu...SI tătucul ,care nu putea să lipsească de la masă , tătucul mafiei Traian Băsescu.. LISTA DE TRESĂRIRII AI DOAMNEI ESTE COMPLETA..MAI TREBUIE DOAR CA VOI SĂI VOTAȚI DA SAU NU .... PENTRU CA SISTEMUL ORI CUM II VA TRIMITE IN..... PARLAMENTULUI EUROPEAN SA VA....... REPREZINTE ..!!!!!...CE SOHOW VOR FACE ... BLAGA ... BĂSESCU... MAKOVEI ..PREDA... RAREȘ ...SE VA ÎNGROZI EUROPA DE PÂNĂ UNDE A AJUNS TRĂDAREA POPORULUI SI ȚĂRII CARE TE-A TRIMIS IN PARLAMENTUL EUROPEAN ... AVEȚI GRIJA CU CINE VOTAȚI. FĂRĂ PDL PNL CIUMA ROȘIE...USR..PLUS... PMP.. SI MAI NOU....PRO A LUI ...PONTA.

Dan 12:05:43 / 01 Mai 2019
Ce ar vrea roamnii de la ei ?

Sa se impuste!...ca si asa sunt multi, total inutili, si toaca salarii nesimtite!

Gigi 17:28:20 / 01 Mai 2019
In fapt

Candidatii de pe listele PSD-ALDE sunt cei mai buni . Frumosi , destepti , patrioti , ortodocsi sinceri si ascultatori de preoti si calugari , precum doamnele Grapini , Plumb , Zoana , Nicolai , Weber , Vozganian , Tariceanu si altii ca ei se gandesc numai la popor si se lupta vitejeste cu dusmanii poporului roman , care ne dau lectii de democratie , cand noi suntem mai democrati si originali inca de pe timpul lui Decebal si al nasului sau Traian , care au facut Romania Mare cu marele Vadim Tudor si Codrin Stefanescu si dl Mitraliera Radulescu si dr. Bacalbasa si Olguta si Andreea lui Portocala , ei apara poporul muncitor de hoti si de talhari de la PNL-PDL-PMP-UNPR-CIUMA ROSIE si alte lifte toxice pagane vandute ...

NELU 09:42:56 / 02 Mai 2019
SOLUȚIA LUI DAN .....

....E FOARTE BUNĂ... PDL PNL CIUMA ROȘIE SI USR nu au ce căuta în parlamentul european... BLAGA .. MAKOVEI ... Sigfrid Mureșan... FALCĂ...nu au ce căuta acolo... Locul lor e la PUȘCĂRIE.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1846 secunde