Ce partide preferă românii, în funcţie de sex, vârstă şi studii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sondaj CURS Ce partide preferă românii, în funcţie de sex, vârstă şi studii
Politică 22 Iulie 2018 / 17:34 581 accesări 4 comentarii

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un studiu de tip Omnibus, în perioada 23 iunie - 1 iulie, pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Studiul arată, printre altele, ce partide politice preferă românii, în funcție de sex, vârstă, nivel de studii şi activitatea în câmpul muncii. Potrivit sondajului, electoratul masculin ar vota cu PSD (36%), pe locul al doilea aflându-se PNL, cu 25%. 8% ar vota cu ALDE, în timp ce 7% ar alege USR. Restul de 25% dintre bărbații chestionați ar alege oricare alt partid. Și femeile se declară social democrate, 38% dintre acestea fiind dispuse să voteze cu PSD. Cu PNL ar vota 24%, 9% ar alege ALDE, iar USR ar fi obține 7% dintre voturile femeilor.

CUM STĂ SITUAȚIA ÎN PRIVINȚA VÂRSTEI?

Electoratul cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani se declară preponderent liberal, 32% exprimându-și sprijinul pentru PNL. Doar 19% ar vota cu PSD, 10% ar alege USR, 8% votează cu ALDE iar restul de 30% ar susține alt partid. În cazul celor cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani, procentele sunt mai echilibrate. În timp ce 27% ar vota cu PNL, 26% ar vota cu PSD, 9% ar vota cu USR, respectiv ALDE și 30% ar vota cu alt partid. Românii trecuți de 55 de ani sunt pesediști convinși, după cum arată sondajul, 52% susținând PSD. În privința studiilor, electoratul cu studii sub medii ar vota, în procent mai mare de 50%, cu PSD. Nici cei cu studii medii nu se dau în lături de la principiile social democrate. Cei cu studii superioare țin mai mult cu PNL, deși aproape o treime ar vota cu orice alt partid în afară de PSD, PNL, ALDE și USR. Cam la fel stă treaba și în cazul celor activi pe piața muncii. În schimb, electoratul fără loc de muncă ar vota, în număr covârșitor, cu PSD (49%). Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 23 iunie - 1 iulie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.

Taguri articol
Loading...

4 comentarii

Cetatean 01:59:32 / 23 Iulie 2018
PSD,PNL,ALDE,UDMR,USR si restul

Numai asistatii social, cei cu studii sub-medii si mosii nostalgici si senili au ales PSD. Asta spune totul despre electoratul vostru. Un partid mai nenorocit ca asta nu cred ca exista. Mint si manipuleaza cu o nerusinare imensa. Crestere economica, economia duduie...unde, in Romania? Totul este scump, tara e vanduta strainilor si ne prostiti pe fata? Mama voastra de jighimele...toti(clasa politica a tarii din 90 pana azi) o apa si un pamant si niste corupti nenorociti.

Nelu 05:51:49 / 23 Iulie 2018
La subiect

Cu o pensie nemernica, rupt in cur de saracie, sa sustii infractorii alde Dragnea, mazarea si alti infractori miliardari prin furt , e ceva de noaptea mintii.

Românii nu mai VOTEAZĂ y PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 12:30:42 / 23 Iulie 2018
CE-A MAI MAFIOTĂ ORGANIZAȚIE

O spune Chiar Traian Băsescu...Nu înțeleg cum PDL PNL CIUMA NEAGRĂ care are lider că Blaga sau Boc.. Roberta ANASTSE.. Videanu.. mai e susținut de români !. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ un partid care a legitimat partidul de tip MAFIOT securisist.La ce abuzuri grave a devoalat presa liberă în JUSTIȚIE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ar fi trebuit scoasă în afara legii !!!.. Un partid plin de foști criminalii Basiștii împuțiți de securiști sub acoperire care a distrus noțiunea de Liberalism a distrus economia României ( Guvernarea Cioros fiind singura guvernare după ce-a a lui Traian Băsescu în care PIB îl României a fost mai mic decât în anul precedent !!!!!..Și la asta și-a adus contribuția PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ce-a care a sustras 10 miliarde de euro în NUMAI un An de guvernare a guvernului MEU PDL PNL CIUMA NEAGRĂ )...Se vede că oamenii care sânt informații cei peste 45 de ani ( cei care urmăresc presa liberă ..Au timp.). BASIȘTII ÎMPUȚIȚI PDL au distrus încredea românilor în rândul singurului partid istoric PNL ..Care prin alianță cu PDL și-a pierdut.... Identitatea...Nu se poate că un partid LIBERAL sa susțină ABUZURILE unui sistem ticăloșit asupra românilor ..Uitați va la discursul lui CP Tăriceanu și cel al lui Blaga sau Orban sau Turcan ...Un liberal adevărat luptă că drepturile și libertățile fundamentale ale romanilor sa nu fie un LUX cum e numit de PDL PNL CIUMA NEAGRĂ. O organizație toxică de tip MAFIOT recunoscută de Traian Băsescu....Nelu melu BASIST ÎMPUȚIȚ să-mi sugi.....

Nelu 17:13:23 / 23 Iulie 2018
Pentru Românii nu mai VOTEAZĂ y PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Atâta timp cât cetățenii romani sunt împărțiți în oameni și suboameni pt cei din categoria suboameni drepturile și libertățile sunt un LUX. Nimeni nu i mai presus de lege dar ne tragem noi legile numai și numai în favoarea noastră. Discriminarea e la cote inimaginabile iar hoția e sport național susținută de guvernul și senatul României care nu se mai opresc din escrocherii.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2368 secunde