Ce sancțiuni a mai primit Auchan? Câți constănțeni mai sunt internați?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce sancțiuni a mai primit Auchan? Câți constănțeni mai sunt internați?

Sănătate 27 Decembrie 2015 / 14:40 2206 accesări

Sursa foto: Director ANPC Paul Anghel - Facebook

Sursa foto: Director ANPC Paul Anghel - Facebook

Sursa foto: Director ANPC Paul Anghel - Facebook

Sursa foto: Director ANPC Paul Anghel - Facebook

Peste 20 de persoane s-au prezentat, zilele trecute, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța cu semne ale toxiinfecției alimentare. Toți au reclamat același lucru: li s-a făcut rău după ce au mâncat unele preparate cumpărate din sectorul de gastronomie al Auchan din Constanța. În urma investigațiilor medicale, s-a decis spitalizarea lor, însă nu toți au acceptat îngrijirea internați, mai ales că ne aflăm în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Au acceptat tratamentul în ambulator, cu mențiunea să respecte sfaturile doctorilor. Din numărul total de prezentări, doar 12 persoane au rămas spitalizate, potrivit Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, inițial anunțându-se 18. Directorul DSPJ Constanța, ec. Cristina Schipor, a declarat, pentru ”Telegraf”, că, în prezent, mai sunt internate doar 5 persoane. ”Știm că mai sunt spitalizate 5 persoane (duminică - n.r.). Sunt bine, starea lor de sănătate nu pune probleme”, a declarat directorul DSPJ. Marți sau miercuri se așteaptă rezultatele analizelor prelevate atât de la personalul angajat (probe de coprocultură și exudate), cât și de pe suprafețele de lucru.

AMENZI ȘI DE LA DSVSA După ce reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) din Constanța, coordonați de comisarul adjunct Cornel Radu, la decizia directorului general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, au verificat sâmbătă, 26 decembrie, sectorul de gastronomie incriminat, găsind o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat o amendă de 30.000 lei și au decis sistarea activității până la remedierea deficiențelor, au urmat și alte sancțiuni. Și specialiștii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au luat măsuri în acest caz. Dr. Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al Direcției, a declarat, pentru ”Telegraf”, că au întreprins, la rândul lor, o acțiune de verificare în urma căreia au fost retrase de la comercializare o cantitate de 327,24 kilograme de alimente preparate, care erau improprii consumului uman. ”Întreaga cantitate a fost dată spre unitatea de neutralizare”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Și veterinarii au prelevat probe din alimente, urmând ca în câteva zile să se mediatizeze rezultatul. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, dar s-a luat și măsura de sistare a activității, până la remedierea deficiențelor constatate. Unitatea este monitorizată și de către veterinari.

NU ESTE PENTRU PRIMA DATĂ?! Nu este pentru prima dată când unii clienți ai Auchan reclamă neconformități. M.M., de 34 de ani, din Constanța, s-a plâns că, în vară, a cumpărat de la sectorul de gastronomie câteva preparate pe care le-a mâncat acasă împreună cu copilul ei. La scurt timp, acestuia i s-a făcut rău, după care și ei. ”Am vomat amândoi, am avut scaune diareice. Altceva în ziua respectivă nu mai mâncasem. Acum că am auzit incidentul, mi-am dat seama despre ce a fost vorba. Slavă Domnului că a trecut totul cu bine atunci”, a spus femeia.

Citește și:

Auchan România, amendat cu 30.000 de lei. Vezi motivul!12