Ce se întâmplă de la 31 decembrie cu pachetele de ţigări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce se întâmplă de la 31 decembrie cu pachetele de ţigări
Social 13 August 2019 / 18:07 641 accesări 0 comentarii

De la 31 decembrie 2019, fiecare pachet de țigarete produs în UE sau destinat pieței europene va avea un marcaj unic, care va permite urmărirea lui în spațiul comunitar. Este vorba despre cel mai complex sistem de supraveghere orizontală creat până acum în UE şi scopul său este combaterea traficului şi a evaziunii fiscale din domeniu.Comisia Europeană a acordat României termen până pe 31 decembrie 2019 pentru ca acest sistem să devină complet operaţional pe teritoriul nostru.

Astfel, fiecare pachet de ţigarete produse sau destinate pieţei europene va fi identificat printr-un marcaj de trasabilitate numit „identificator unic”, care conține informaţii despre locul, data producţiei şi destinaţia pachetului.Identificatorul unic permite ca toate pachetele de produse din tutun introduse pe piaţă să fie înregistrate şi urmărite pe întreg teritoriul Uniunii.Toate ţigaretele şi tutunul de rulat fabricate în UE sau importate înainte de 20 mai 2019 (nemarcate) pot să rămână în circulaţie şi să fie vândute pe piaţă timp de un an, până la 19 mai 2020. Ele trebuie eliminate de pe piaţă imediat după aceasta dată.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1931 secunde