Ce trebuie să ştie sportivii despre tratamentele împotriva Covid-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce trebuie să ştie sportivii despre tratamentele împotriva Covid-19

Sport 08 Aprilie 2020 / 11:29 812 accesări
Sursa foto: www.anad.gov.ro

Sursa foto: www.anad.gov.ro

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat într-un comunicat de presă, că, în cazul în care sunt infectaţi, sportivii nu trebuie să respingă tratamentul împotriva virusul Covid-19 din cauza reglementărilor antidoping.

ANAD susţine că prioritar este tratamentul de urgenţă, iar după aceea sportivii trebuie să facă demersurile necesare pentru a obţine o o scutire pentru uz terapeutic retroactivă. Agenţia Naţională Anti-Doping prezintă informaţii despre unele medicamente care le-ar putea fi prescrise sportivilor în cazul în care contractează Covid-19, dar şi statutul antidoping al fiecărui tratament.

„În contextul actual, în care noul coronavirus atinge proporţii pandemice, unii sportivi ar putea contracta COVID-19 şi vor necesita tratament medicamentos şi sprijin pe durata infecţiei. Doctorii pot recomanda diverse medicamente pe bază de prescripţie sau care se comercializează la liber, fără reţetă, pentru a face faţă simptomelor. Deşi este util pentru sportivi să nu scape din vedere reglementările antidoping în momentul în care primesc un tratament, prioritatea trebuie să fie întotdeauna ca sportivii să primească cea mai bună şi promptă îngrijire în situaţiile de urgenţă. Sportivii nu trebuie să respingă sau să amâne niciodată un tratament din cauza reglementărilor antidoping. În schimb, ei ar trebui să se coordoneze cu ANAD după un tratament de urgenţă, pentru a-şi asigura o scutire pentru uz terapeutic (SUT) retroactivă”, se arată în comunicatul ANAD.12