CECCAR a solicitat ANAF prorogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CECCAR a solicitat ANAF prorogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale

Economie 24 Mai 2023 / 19:12 1539 accesări

CECCAR a solicitat ANAF prorogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale, anunță un comunicat alCorpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Având în vedere disfuncționalitățile sistemului informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din ultima perioadă, ce conduc la imposibilitatea respectării termenelor de depunere a declarațiilor fiscale și a situațiilor financiare anuale, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a solicitat autorității fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023 pentru depunerea acestora.

De asemenea, CECCAR, ca reprezentant al celor peste 35.000 de liber-profesioniști contabili, a solicitat să nu li se aplice contribuabililor sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea termenelor legale de depunere a declarațiilor corespunzătoare.

Având în vedere faptul că nerespectarea termenelor amintite are la bază motive independente de voința profesioniștilor contabili, a contribuabililor, ne exprimăm încrederea că ANAF va identifica și implementa soluția legală potrivită, în interes public. Considerăm că această situație se încadrează în prevederile art. 78 alin. (1) din Codul de procedură fiscală.Ştiri recomandate

12