Cele mai bune echipe din țară evoluează la CN de volei pe plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe plaja „Dandana” din stațiunea Mamaia

Cele mai bune echipe din țară evoluează la CN de volei pe plajă

Sport 12 August 2019 / 15:06 3635 accesări

Adrian Pricop, antrenor federal loturi naționale de volei pe plajă

Adrian Pricop, antrenor federal loturi naționale de volei pe plajă

Mariana Solomon, director DJST Constanța

Mariana Solomon, director DJST Constanța

George Peicea, secretarul Comisiei de volei pe plajă din cadrul Federației Române de Volei

George Peicea, secretarul Comisiei de volei pe plajă din cadrul Federației Române de Volei

Alain Modrea, responsabilul de proiect

Alain Modrea, responsabilul de proiect

Beata Vaida și Marina Cojocaru

Beata Vaida și Marina Cojocaru

În perioada 12-25 august, plaja „Dandana” din stațiunea Mamaia, zona Casino, va fi în centrul atenţiei, găzduind întrecerile din cadrul Campionatelor Naționale de volei pe plajă pentru senioare, seniori, cadete, cadeți, junioare și juniori, precum și Cupa României la volei pe plajă. Competiţiile sunt finanțate de Primăria Municipiului Constanța și organizate de Clubul Sportiv Lake View Constanța, în parteneriat cu Federația Română de Volei, Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța. Valoarea proiectului este de 149.071 de lei, iar accesul spectatorilor în tribune este gratuit.

Campionatul Naţional de volei pe plajă rezervat senioarelor şi seniorilor deschide balul, duminică, 18 august, urmând să aflăm campioanele şi campionii din acest an. Vor participa opt echipe la feminin și 12 formații la masculin, împărțite în două grupe, iar valoarea totală a premiilor în bani oferite este de 2.000 de euro, atât la feminin, cât și la masculin, pentru primele opt clasate.

„Suntem prezenți ca parteneri de fiecare dată. Este foarte important să existe voleiul pe plajă. Le urez succes echipelor participante” - Mariana Solomon, director DJST Constanța.

„Am constat o mare deschidere, iar de la an la an s-a constatat o dezvoltare a voleiului pe plajă. Frumusețea acestui joc face ca numărul de turnee și de jucători participanți să fie în creștere” - George Peicea, secretarul Comisiei de volei pe plajă din cadrul Federației Române de Volei.

„Vor participa la competiții cele mai bune echipe din țară. În acest an au fost mai multe turnee pe Litoral și cred că vom oferi un spectacol interesant, care merită urmărit” - Adrian Pricop, antrenor federal loturi naționale de volei pe plajă.

„Este important pentru noi că Primăria Constanța a înțeles să sprijine un sport olimpic și România ar putea avea perspective pentru a ajunge la Jocurile Olimpice cu o formație de volei pe plajă. Organizarea unei astfel de competiții presupune efort, entuziasm, pe lângă povara financiară” - Alain Modrea, responsabilul de proiect.

Vor urma meciurile din cadrul Cupei României, competiție aflată la prima ediție, şi CN pentru cadete şi cadeți, în perioada 19-22 august, iar CN pentru junioare şi juniori este programat în perioada 23-25 august.

Partidele se vor desfășura pe două terenuri special amenajate și omologate de Federația Română de Volei, între orele 9.00-13.00 și 16.00-23.00. Ambele terenuri dispun de tribune pentru spectatori, având o capacitate cumulată de peste 500 de locuri, iar terenul principal este dotat cu instalație de nocturnă.

În cadrul conferinței de presă care a avut loc luni, la Constanța, s-a ridicat și problema formării în cadrul cluburilor de volei din țară a unei echipe la nivel de seniori și două la nivel de juniori specializate pe voleiul de plajă, pentru a se pune baza unei piramide care poate duce România la Jocurile Olimpice la beach-volley, în condițiile în care se va înființa și un Centru Olimpic de volei pe plajă la nivel de juniori la Satu Mare. Federația Română de Volei poate impune cluburilor acest lucru, iar un alt aspect important este perioada desfășurării competițiilor naționale, în luna august, când sunt probleme cu cazarea, iar în cazul în care formațiile de volei încep pregătirea, atunci jucătorii nu mai pot participa la întrecerile de volei pe plajă din cadrul Campionatului Național.12