Celebru regizor, acuzat de viol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Celebru regizor, acuzat de viol

Monden 04 Octombrie 2017 / 09:25 1294 accesări

Poliția elvețiană anchetează o nouă acuzație de viol formulată împotriva lui Roman Polanski. Oficialii au anunțat că cercetează o nouă acuzație de agresiune sexuală ce a fost formulată împotriva regizorului Roman Polanski de o femeie care afirmă că renumitul cineast franco-polonez a agresat-o în locuința sa din Gstaad în anul 1972, informează AFP. Renate Langer, care spune că a fost violată în orașul Gstaad de Roman Polanski atunci când ea avea vârsta de 15 ani, a fost chestionată pe 26 septembrie de Poliția elvețiană, a dezvăluit pentru AFP Krusni Hanspeter, șeful departamentului de comunicare al Poliției din cantonul St. Gallen, care a confirmat astfel existența unei anchete ale cărei detalii au fost publicate marți în cotidianul american The New York Times. Potrivit presei, Renate Langer, în prezent în vârstă de 61 de ani, este o fostă actriță, născută la Munchen.

Ea a devenit astfel cea de-a patra femeie care l-a acuzat de agresiune sexuală pe Roman Polanski, un reputat cineast franco-polonez în vârstă de 84 de ani.

În 1977, cineastul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu Samantha Geimer, pe atunci o adolescentă în vârstă de 13 ani, în vila din Los Angeles a lui Jack Nicholson, în timp ce actorul era plecat într-o vacanță.

În schimbul acelei mărturisiri, un judecător a acceptat să nu rețină alte capete de acuzare mai grave. Însă, convins fiind că judecătorul urma să revină asupra deciziei sale și că urma să îl trimită la închisoare, probabil pentru mai multe decenii, Roman Polanski a fugit din Statele Unite și s-a refugiat în Franța.

În 2010, actrița britanică Charlotte Lewis a declarat că regizorul a forțat-o să întrețină relații sexuale atunci când ea avea vârsta de 16 ani.

O a treia femeie, identificată doar după prenumele Robin, l-a acuzat pe celebrul regizor în luna august de comiterea unei agresiuni sexuale în 1973, atunci când ea avea vârsta de 16 ani. Ea a declarat că a decis să renunțe la tăcere în urma declarațiilor făcute de Robin în luna august și pentru că părinții ei nu mai sunt în prezent în viață. Poliția elvețiană nu știe deocamdată dacă vor fi formulate în mod oficial acuzații penale pe numele cineastului, însă din cauza vechimii faptelor, această ipoteză pare puțin probabilă.

Roman Polanski, recompensat cu premiul Oscar pentru regia filmului "Pianistul", căsătorit cu actrița franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, a refuzat să revină în Statele Unite fără să aibă garanția că nu va fi încarcerat.

Taguri articol


12