Cererea lui Dan Diaconescu de strămutare a judecării pentru act sexual cu un minor, respinsă de instanţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea lui Dan Diaconescu de strămutare a judecării pentru act sexual cu un minor, respinsă de instanţă

Justiție 22 Decembrie 2023 / 19:43 1068 accesări

Curtea de Apel Constanţa a respins vineri, printr-o hotărâre definitivă, cerea lui Dan Diaconescu de strămutare a judecării sale în dosarul în care este acuzat de act sexual cu un minor, solicitarea fiind considerată nefondată.

"Respinge ca nefondată cererea formulată de petentul Diaconescu Cristian Dan privind strămutarea judecării cauzei înregistrate pe rolul Judecătoriei Constanţa, sub dosarul nr. 20152/212/2023 şi cu privire la dosarul nr. 20152/212/2023/a1, astfel cum a fost precizată ulterior de petent prin apărător. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală va obliga pe petent la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 22.12.2023", se arată în minuta judecătorilor.

La începutul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată.

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în data de 7 aprilie, el fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, a informat, la acea dată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Procurorii au cerut, la acel moment, arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă însă de către o instanţă a Judecătoriei Constanţa, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.Ştiri recomandate

12