CERONAV implicat în strategia UE pentru regiunea Dunării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CERONAV implicat în strategia UE pentru regiunea Dunării

Externe 22 Octombrie 2018 / 08:40 659 accesări

Săptămâna trecută a avut loc a 7-a ediție a Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Organizat la Sofia, în Bulgaria, evenimentul a reprezentat o etapă marcantă pentru Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, partener activ în implementarea Strategiei, prin proiectele derulate pe programele transnaționale de finanțare dedicate regiunii Dunării.

CERONAV este lider consacrat în domeniul managementului proiectelor europene, în prezent conducând două proiecte ce vor asigura atingerea unor obiective de importanță strategică pentru macroregiunea Dunării. Cu parteneriate de 22, respectiv 16 parteneri din 8 țări (Germania, Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Croația, Serbia și România), proiectele Danube SKILLS și GREEN DANUBE au un buget total estimat de aproximativ 4 milioane euro. „Conectarea permanentă la planul de acțiune al SUERD este vitală pentru inițiativele CERONAV de accesare a fondurilor europene. Acestea sunt destinate reducerii decalajelor existente în regiunea Dunării și pun accent pe armonizarea cadrului legislativ privind calificarea profesională și creșterea mobilității personalului pregătit în cadrul CERONAV pentru sectorul navigației pe ape interioare“, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV.

Informațiile obținute și contactele stabilite de către delegații CERONAV pe durata evenimentului creează premise favorabile în demersurile instituției de a reedita succesul proiectelor anterioare, certificate cu statutul de proiecte strategice SUERD.

Taguri articol


12