Chiar dacă e vacanță, elevii se îngrămădesc la meditații

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se pregătesc pentru simulările examenelor naționale

Chiar dacă e vacanță, elevii se îngrămădesc la meditații

Educație 10 Februarie 2016 / 15:24 755 accesări

Chiar dacă e vacanță, mulți elevi, mai ales cei din clasa a VIII-a sau a XII-a, au profitat de programul lejer pentru a-și intensifica pregătirea examenelor care bat la ușă. Cum cel mai bine înveți alături de un profesor care să te îndrume în actul de învățare, tot mai mulți tineri apelează la profesorii meditatori care să-i ajute să dezlege tainele matematicii, ale limbii române sau, după caz, ale limbilor străine, fizicii, biologiei ori chimiei. Dacă, în cursul anului școlar, elevii își organizează programul zilnic pentru a se împărți între orele de curs, meditații și ieșirile cu prietenii, acordând săptămânal câteva ore pentru a participa la pregătiri, săptămâna aceasta elevii au fost puțin mai liberi. ”Acum merg la meditație la română și după aceea merg la profa' de mate la pregătire, dar apoi sunt liber și putem ieși unde vreți până diseară”, povestea un tânăr constănțean la telefon prietenilor săi.

PROFESORII DE MEDITAȚII ÎȘI PREZINTĂ OFERTA PE INTERNET Elevii fie se pregătesc cu profesorii de la clasă sau din școală ori cu cadre didactice recomandate de părinți și colegi mulțumiți sau își caută meditatori pe internet. Tot mai multe site-uri vin în ajutorul elevilor, unde profesorii își pun la dispoziție cunoștințele, prezentând informații despre vechimea cadrului didactic, stilul de lucru și prețul ședinței de pregătire. Oferta de profesori meditatori și studenți care sunt dispuși să îi ajute pe elevi să dezlege tainele disciplinelor care le pun probleme este bogată pe site-uri precum anunturi-meditatii.ro, www.meditatiiconstanta.ro, www.meditatii.ro, www.centrumeditatii.ro/cursuri-constanta.php, www.constantameditatii.ro sau vreauprofesor.ro. Gabriel este inginer, are peste 7 ani de experiență în meditații și face pregătire cu elevii de gimnaziu sau liceu la matematică, solicitând 45 de lei pe ședința de 2 ore. ”Nu ne descurcăm deloc la matematică? Suntem în clasele V-VIII sau IX și XII? Avem examene de luat? Asigur pregătire pe baza unei metodologii de dezvoltare a gândirii și înțelegerii mecanismelor matematice”, spune profesorul în anunțul postat pe anunturi-meditatii.ro. Părinții și elevii găsesc oferte de profesori pentru numeroase discipline la centrele de meditații, unde cadrele didactice își asigură clienții că vor face progrese notabile la disciplinele alese. De exemplu, la Centrul de Meditații Unirea, 30 de ore de meditații la limba engleză costă 500 de lei, pentru începători.

PREGĂTIRE INTENSĂ PENTRU SIMULĂRILE EXAMENELOR NAȚIONALE Unii părinți și elevi profită de aceste zile libere pentru a se pregăti, gândindu-se că simulările examenelor naționale bat la ușă, la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, dar și pentru că unele centre de meditații oferă reduceri de prețuri în vacanță. Prețurile pentru ședințele de meditații de 2 ore variază între 30 și 50 de lei.12