China: O furtună de nisip a afectat 1,5 milioane de km pătraţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alertă albastră! Poluare severă! China: O furtună de nisip a afectat 1,5 milioane de km pătraţi
Externe 28 Martie 2018 / 17:54 336 accesări 0 comentarii

Observatorul Naţional de Meteorologie din China şi-a menţinut miercuri alerta albastră pentru furtuni de nisip, care afectează o regiune cu suprafaţa de peste 1,5 milioane de kilometri pătraţi din nordul acestei ţări, informează Xinhua. De miercuri dimineaţă şi până joi, părţi din provinciile Mongolia Interioară, Ningxia, Gansu, Shaanxi şi Xinjiang vor fi afectate de praf, a precizat Centrul Naţional de Meteorologie (NMC). Părţi din Mongolia Interioară, Ningxia şi Gansu vor fi afectate de furtuni de nisip.

Începând de luni, zonele din nordul Chinei se confruntă cu cel de-al patrulea val de furtuni de nisip din acest an. Fenomenul a afectat nouă regiuni cu statut de provincie, întinse pe o suprafaţă totală de peste 1,5 milioane de kilometri pătraţi, potrivit datelor transmise de NMC. Furtunile de nisip au generat o poluare severă a aerului în cursul zilei de miercuri. Potrivit staţiilor de monitorizare din Beijing, concentraţiile de PM10 şi PM2,5 au urcat la aproape 2.000 de micrograme pe metru cub respectiv peste 300 de micrograme pe metru cub. NMC a sugerat locuitorilor din regiunile afectate să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor lor şi să poarte măşti pentru protecţie respiratorie atunci când se deplasează în aer liber. China deţine un sistem de coduri de avertizare pentru episoadele de vreme severă bazat pe o serie de patru culori, roşul fiind asociat cu cel grav nivel, urmat de portocaliu, galben şi albastru.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1484 secunde