Chirurg plastician cercetat după trei operații eșuate la clinici din Constanţa și Bucureşti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Chirurg plastician cercetat după trei operații eșuate la clinici din Constanţa și Bucureşti

Eveniment 30 Ianuarie 2024 / 08:49 811 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Un medic plastician este acuzat că a vătămat grav mai mulți pacienți în urma unor intervenții chirurgicale. Medicul este cercetat penal sub control judiciar pentru vătămare corporală din culpă. Medicul ar fi efectuat trei intervenții chirurgicale în urma cărora pacienții au suferit afecţiuni estetice grave,au informat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, într-un comunicat de presâ.

Potrivit comunicatului, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, a inculpatului H.S., cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de vătămare corporală din culpă.

În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul H.S., medic specialist în chirurgie plastică, a efectuat în data de 07.01.2021, la o unitate medicală din municipiul Bucureşti, intervenţii chirurgicale de tipul reducţie mamară cu implant de silicon şi abdominoplastie, în urma cărora au rezultat complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente.

Pe 3 decembrie 2022, la o unitate medicală din municipiul Constanţa, inculpatul a efectuat o intervenţie chirurgicală de tipul mastopexie asupra altei persoane vătămate, în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave şi permanente.

În octombrie 2023, la o altă unitate medicală din municipiul Bucureşti, medicul a făcut o intervenţie chirurgicală de tipul mastopexie, în urma căreia au rezultat, de asemenea, complicaţii medicale şi prejudicii estetice grave şi permanente.

Pentru lămurirea cauzei, în data de 29.12.2023, la sediul unei clinici medicale din municipiul Constanţa, la care inculpatul îşi desfăşura activitatea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie nu au fost identificate înscrisuri medicale referitoare la persoanele vătămate, dar au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două terminale mobile.

În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului care a dispus măsura.

Cercetările sunt continuate de lucrători ai Poliţiei Municipiului Constanţa – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.Ştiri recomandate

12