CIA denunță piratarea e-mailurilor personale ale directorului său

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CIA denunță piratarea e-mailurilor personale ale directorului său

Externe 22 Octombrie 2015 / 17:18 653 accesări

Agenția americană de Informații a denunțat, miercuri, piratarea e-mailurilor personale ale directorului său, John Brennan, după publicarea de către WikiLeaks a mai multor documente prezentate ca provenind din contul său personal și datând dinainte ca el să fie numit în funcție. Într-un comunicat citat de AFP, CIA a reacționat și a denunțat ”piratarea contului familiei Brennan, care este un delict și a fost făcută cu rele intenții”.

Organizația WikiLeaks a publicat, miercuri, șase documente care ar proveni din contul de e-mail personal al directorului CIA, John Brennan, datând din 2007 până în 2009, înainte de a fi numit, în 2013, șef al Agenției americane de Informații. ”Șeful spionilor americani a utilizat acest cont, ocazional, pentru proiecte legate de informații”, a afirmat WikiLeaks în introducerea primei publicări de mesaje, foarte jenantă pentru agenția de informații, notează France Presse. WikiLeaks a postat online mai ales un chestionar de aproximativ cincizeci de pagini, completat de John Brennan în 2008, în timpul unui proces de verificare a antecedentelor sale, pentru a avea acces la informații sensibile.

John Brennan a lucrat în sectorul privat între 2005 și 2008, potrivit biografiei sale disponibile pe site-ul CIA. Angajat deja de CIA între 1980 și 2005, el a fost numit, în 2009, consilier la Casa Albă în materie de securitate internă și luptă antiterorism al președintelui Barack Obama, potrivit biografiei sale oficiale.

Citește și:

Contul de e-mail al șefului CIA, spart de un adolescent din SUA

Hacker kosovar, complice al SI, arestat în Malaezia

CIA retrage personal din China

Hackerii au furat amprentele a 5,6 milioane de angajaţi guvernamentali din SUA

Hackerii au atacat site-ul lui Vladimir Putin

Hackeri ruși, acuzați de accesarea unor sateliţi

Taguri articol
CIAPiratareWikiLeaksHackerE-mail


12