Cine ar putea trăda coaliția de guvernare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine ar putea trăda coaliția de guvernare

Politică 18 Iunie 2017 / 13:54 3659 accesări
Sorin Grindeanu și Victor Ponta ar avea de partea lor, potrivit surselor, 22 de parlamentari din cercul puterii. În aceste condiții, moțiunea va pica la vot.

Sorin Grindeanu și Victor Ponta ar avea de partea lor, potrivit surselor, 22 de parlamentari din cercul puterii. În aceste condiții, moțiunea va pica la vot.

Calculele arată că în Parlamentul României sunt 464 de deputați și senatori, iar pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi „pentru“. Potrivit site-urilor Camerei Deputaților și Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare. În ceea ce privește partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR - 43, UDMR - 30, PMP - 26, minoritățile - 17, iar 3 parlamentari sunt neafiliați. În aceste condiții, pentru ca moțiunea să pice ar fi nevoie de 14 parlamentari din cercul puterii care să nu voteze. Potrivit surselor politice citate de evz.ro, printre parlamentarii PSD și ALDE care se pregătesc să trădeze tabăra Dragnea - Tăriceanu se regăsesc, în afară de fostul premier Victor Ponta, senatorul Scarlat Iriza (ALDE), deputatul Alin Văcaru (PSD), deputatul demisionar din ALDE Damian Florea, deputatul demisionar din ALDE Sorin Câmpeanu, cinci parlamentari din Timiș: Bianca-Miruna Gavriliță, Radu Adrian Pau, Robert Alfred Simonis, Adrian Nicolae Diaconu și Eugen Dogariu (toți PSD), opt parlamentari din Iași: Doru Adrian Păunescu, Vasilică Toma, Vasile Axinte, Nicolae Bănicioiu, Tudor Chiuhodaru, Vasile Citea, Camelia Gavrilă și Silviu Nicu Macovei (toți PSD). În plus, alți patru foști miniștri apropiați de Victor Ponta, Eugen Teodorovici (senator PSD), Titus Corlățean (senator PSD), Rovana Plumb (deputat PSD) și Robert Cazanciuc (senator PSD), ar sări în tabăra Grindeanu - Ponta.12