Cine ne omoară nou-născuții?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine ne omoară nou-născuții?!

Sănătate 18 Octombrie 2017 / 17:13 541 accesări

Anual, în România, mor aproape 1.400 de copii cu vârste de până la un an. O statistică groaznică ce ne aduce aminte că niciodată nu facem suficient în ceea ce privește dotarea spitalelor și educația proaspeților părinți. Răspunsul la întrebarea cine ne omoară nou-născuții este evident, simplu și cutremurător. Potrivit unor evaluări a Asociației „Salvați Copiii România“, mortalitatea infantilă a scăzut (oarecum) de la 10,1 la mie la 7,3 la mie. Cu toate acestea, este peste media europeană de 3,6 la mie. „În acest an, Salvați Copiii ajunge în 38 de maternități din țară, investește 700.000 de euro în diferite echipamente. Cumulativ, în această perioadă, Salvați Copiii a dotat 77 de maternități din 39 de județe. (...) Investiția în echipamente și programele de educație contează foarte mult“, a declarat președintele executiv al asociației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Raportul celor de la Salvați Copiii scoate la iveală faptul că 13% dintre maternitățile de nivel I din România nu au niciun incubator. „Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România. (...) 56 % dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii", a mai precizat Gabriela Alexandrescu.

Potrivit președintelui Salvați Copiii România, la noi în țară există doar 22 de maternități în care copiii prematuri sunt îngrijiți în condiții foarte bune; în restul unităților sanitare nașterile reprezintă o luptă pentru supraviețuire.

Taguri articol


12