Circulație în condiții de ceață pe autostrăzile A1, A2 și A3

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Circulație în condiții de ceață pe autostrăzile A1, A2 și A3

Vremea 29 Februarie 2024 / 07:59 709 accesări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că este semnalată ceață în multe județe ale țării, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Se circulă de asemenea în condiții de ceață și pe autostrăzile A1 București-Pitești (km. 12-36) și A2 București-Constanța (km. 10-85), cu vizibilitate în general peste 300 de metri, precum și pe tot tronsonul autostrăzii A3 București-Ploiești, cu vizibilitate sub 100 de metri.

Pentru o circulație în siguranță pe timp de ceață, conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească, pe lângă sistemele de iluminare și dezaburire, inclusiv luminile de ceață, să ruleze cu atenție sporită și viteză redusă, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să se asigure temeinic înainte de schimbarea direcției și să evite manevrele riscante!Ştiri recomandate

12