Circulaţie îngreunată pe drumul către munte. Coloane de maşini pe kilometri întregi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Circulaţie îngreunată pe drumul către munte. Coloane de maşini pe kilometri întregi

Eveniment 30 Noiembrie 2017 / 12:11 1339 accesări

Circulaţia este îngreunată pe Drumul Naţional 1, formându-se coloane de maşini pe o distanţă de 4-5 kilometri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Georgian Drăgan. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Georgian Drăgan, a anunţat, joi, că, s-au format deja coloane de maşini pe Drumul Naţional (DN) 1, pe o distanţă de 4-5 kilometri, însă maşinile nu sunt în staţionare. "În această perioadă, în fiecare zi vor acţiona aproximativ 9.000 de poliţişti cu 3.000 de autospeciale. De asemenea, cei aproape 2.000 de poliţişti de la Rutieră vor folosi peste 300 de aparate radar, pentru siguranţa în trafic şi pentru depistarea celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, Poliţia Română recomandă şoferilor să respecte regulile de circulaţie, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic, să dea dovadă de prudenţă şi să se respecte în trafic", a declarat Georgian Drăgan, citat de Mediafax. Traficul rutier este monitorizat şi cu ajutorul unei aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie. La bordul acestei aeronave se află un poliţist rutier care dirijează echipajele de la sol în zonele cu probleme de fluenţă a traficului rutier.

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIEI PENTRU MINIVACANŢĂ

Poliţia Română transmite mai multe recomandări pentru românii care pleacă de acasă în minivacanţa de 1 Decembrie.

- Nu este bine să comunicaţi tuturor date despre plecarea dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă şi nu postaţi pe reţelele de socializare aceste detalii. Puteţi deveni victima hoţilor din locuinţe!

- Dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo şi alegeţi corect ruta. Puteţi lua în considerare şi rute de rezervă, ţinând cont că valorile de trafic pot creşte.

- Asiguraţi-vă că autoturismul funcţionează în regulă, că aveţi valabile asigurarea obligatorie şi inspecţia tehnică periodică (I.T.P.).

- Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

- Dacă plecaţi cu trenul, trebuie să fiţi foarte prudenţi în gară! Hoţii de buzunare acţionează în locurile aglomerate. Nu vă lăsaţi bagazele nesupravegheate şi nu aveţi încredere în persoanele abia cunoscute.

- Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

- Dacă plecaţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat etc.) în bagajele pentru cală. Asiguraţi-vă că aveţi actele valabile!12