CJC și-a luat gândul de la Parcul Tăbăcărie. Dumnezeu cu mila...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PNL s-a opus CJC și-a luat gândul de la Parcul Tăbăcărie. Dumnezeu cu mila...
Administrație 30 Octombrie 2017 / 13:33 2997 accesări 4 comentarii

S-a zis cu intenția CJC de a prelua o parte din Parcul Tăbăcărie, pentru a o revitaliza și a reface spațiul verde din zona Pavilionului Expozițional. Consilierii PNL s-au opus proiectului de hotărâre privitor la transmiterea unei solicitări către Primăria Constanța pentru trecerea unei bucăți din administrarea municipalității în administrarea CJC. Drept urmare, soarta spațiului verde din jurul Pavilionului Expozițional este pecetluită.

Răsturnare de situație în ședința CJC de luni, 30 octombrie. Inițiativa conducerii forului de a solicita Primăriei Constanța dreptul de administrare a unei părți din Parcul Tăbăcărie pentru a amenaja spațiul verde s-a lovit de eșec. Asta pentru că aleșii PNL s-au opus proiectului de hotărâre inițiat în acest sens.

DE CE A REFUZAT PNL

Liberalii au motivat că nu sunt de acord cu preluarea unei bucăți din parc pentru că nu este atributul CJC să întrețină spațiile verzi din municipiul Constanța. „Dacă Primăria Constanța nu mai poate administra spațiile verzi de pe raza municipiului, aceasta ar trebui să ceară ajutorul CJC, iar consilierii județeni ai PNL nu se vor opune. Primăria este administratorul spațiilor verzi în municipiu, ea să le îmbunătățească și să le aducă la un stadiu de atractivitate maximă. Atributul CJC este de a întreține drumurile județene, de a pune în valoare obiectivele istorice, de a îmbunătăți condițiile din Spitalul Județean. Consider că avem mult mai multe de făcut decât să devenim administratori de spații verzi în municipiu. Această propunere nu este oportună în această formă, iar dacă se dorește îmbunătățirea de către Primăria Constanța, atunci, într-o ședință de buget, putem avea o propunere financiară pe care să o aprobăm, astfel încât administrația municipală să poată duce la îndeplinire obiectul de îmbunătățire a spațiului verde din zona Pavilionului”, a declarat, în timpul ședinței CJC de luni, consilierul județean PNL Marian Iordache. Ulterior, aleșii PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre.

CUM RĂSPUNDE CONDUCEREA CJC

Președintele CJC, Horia Țuțuianu, a reacționat la votul PNL spunând că, de fapt, liberalii nu vor ca Pavilionul Expozițional să își mărească activitatea și să găzduiască mai multe evenimente. „Le-aș transmite celor din PNL să se implice mai mult în viața orașului. Genul acesta de proiecte sunt numai în beneficiul locuitorilor, nu pentru terți”, a declarat Țuțuianu. El a mai spus că intenționează să supună din nou la vot acest proiect de hotărâre, într-o ședință viitoare, dar nu înainte de a ajunge la un acord cu privire la acest lucru. „O să am o discuție cu aleșii PNL și, în special, cu liderul grupului, George Muhscină. Voi încerca să îi conving că acest lucru este benefic pentru toată lumea”, a mai spus Țuțuianu. Amintim că CJC a luat inițiativa de a prelua o parte din Parcul Tăbăcărie, pentru a o amenaja corespunzător, după ce a sesizat starea de degradare și delăsare în care se află spațiul verde. Suprafața vizată este de 25.550 de metri pătrați și se află în apropierea Pavilionului Expozițional.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1913 secunde