CJC va verifica Teatrul de Stat, după scandalul „Scrisorii celor 7“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CJC va verifica Teatrul de Stat, după scandalul „Scrisorii celor 7“
Administrație 19 Noiembrie 2018 / 17:00 1781 accesări 3 comentarii

În contextul scandalului iscat la Teatrul de Stat Constanța în urma unei scrisori deschise semnate de șapte actori angajați ai instituției, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a anunțat că va demara un control amplu în cadrul instituției.

„Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a dispus demararea unui amplu control asupra activității Teatrului de Stat Constanța, începând de maine, 20.11.2018. Decizia conducerii CJC de a verifica situația acestei instituții subordonate a venit pe fondul apariției în spațiul public a unei scrisori deschise prin care o parte din actorii angajați ai Teatrului acuzau managementul de anumite nereguli.

“Astăzi am stat de vorbă atât cu semnatarii documentului publicat, cât și cu conducerea Teatrului. De asemenea, am avut o întâlnire cu toti angajații, astfel încât să am o viziune cât mai clară asupra situației existente. Nu mă voi pronunța imediat, dar am dispus un control amplu. Voi aștepta raportul direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului. Ulterior, pe baza datelor, voi lua o decizie. Fac însă apel la toți angajații acestei instituții de cultură să nu se lase afectați de neînțelegerile interne. Îi rog să treacă peste animozitățile create și să colaboreze din punct de vedere profesional, să se concentreze pe actul artistic, astfel încât activitatea Teatrului de Stat să nu fie perturbată”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. La această verificare internă vor participa Serviciul de Control al Consiliului Județean, Direcția Generală Economico-Financiară, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică, Serviciul Resurse Umane precum și un consilier al președintelui.

Controlul se va desfășura într-un interval de maximum 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al CJC.

Loading...

3 comentarii

Teatru 02:28:57 / 20 Noiembrie 2018
Contestatie

Activistii politici controleaza artistii si profesionistii. Si cum o s-o faca? Ba, voua nu va este rusine?Mai Tutuianu, mai faci mult pe seful peste cultura?

un cetățean 08:38:00 / 20 Noiembrie 2018
jale

Domnul Președinte Țuțuianu trebuie să știe nu să cerceteze. Doar că el habar nu are cu ce se ocupă CJC și ce ar trebui să facă dânsul pe acolo. Are probleme la spital, la delfinariu, la teatru, aud acum că are și la muzeu. Du-te bre acasă sau cheamă pe cineva priceput să te ajute.

un spectator 08:21:41 / 21 Noiembrie 2018
vai de voi

Domnul Horia Țuțuianu va demara un control amplu! Extraordinar. Până acum ce a făcut? Cum să îi dai zece lu asta și acum să o controlezi? Păi tu o finanțezi că e bună sau nu știi ce finanțezi? Că îi dai din banii noștri nu din banii tăi.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2104 secunde