Cluburile din China au făcut cele mai scumpe transferuri din această iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Cluburile din China au făcut cele mai scumpe transferuri din această iarnă

Sport 02 Februarie 2016 / 20:00 486 accesări
Internaționalul român Constantin Budescu va evolua în liga a doua din China

Internaționalul român Constantin Budescu va evolua în liga a doua din China

Cluburile din prima ligă de fotbal din China au făcut transferuri totale de 136 de milioane de euro, cu 20 în plus față de prima ligă din Anglia! Ramires, adus de la Chelsea Londra de Jiangsu Suning, echipa antrenată de Dan Petrescu, pentru 28 de milioane de euro, este cea mai scumpă mutare în această perioadă de transferuri.

În prima ligă din China s-au cheltuit 136 de milioane de euro, iar în liga a doua, unde a ajuns și Constantin Budescu, s-au dat 43 de milioane pe transferuri. În Premier League (Anglia), suma cheltuită este de 116 milioane euro, iar în Serie A (Italia) de 57 milioane euro. În Bundesliga (Germania), transferurile au costat în total 36 milioane euro.

Drepturile de televizare pentru prima ligă de fotbal chineză, pentru următoarele cinci sezoane, au fost achiziționate cu 1,2 miliarde de dolari de Li Ruigang, unul dintre cei mai bogați oameni din țară. Jurnaliștii britanici spun că sumele investite în fotbalul din China nu sunt întâmplătoare. Președintele țării asiatice, Xi Jinping, vrea să organizeze o ediție a Campionatului Mondial.

Citește și:

Formația lui Dan Petrescu transferă de la Chelsea

Taguri articol


12