CM 2022: Brazilia a fost eliminată de Croația, după loviturile de departajare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022

CM 2022: Brazilia a fost eliminată de Croația, după loviturile de departajare

Sport 09 Decembrie 2022 / 19:52 1284 accesări

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vineri, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri.

La finalul celor 90 de minute, raportul șuturilor pe spațiul porții era de 8-0 în favoarea Braziliei. Acesta a fost cel de-al treilea meci al Croației încheiat 0-0 după 90 de minute, la această ediție a Cupei Mondiale.

Neymar a reușit să deschidă scorul abia în minutul 105+1. Cu toți jucătorii în jumătatea de teren a croaților, brazilienii au jucat un schimb frumos de pase, în urma căruia Neymar a pătruns în careu, și-a făcut mingea pe lângă portar și a înscris din șase metri. A fost reușita cu numărul 77 pentru atacant, care astfel egalează recordul lui Pele de cel mai bun marcator al echipei naționale.

Croația a replicat în minutul 117. La capătul unui contraatac din propria jumătate, Orsic a venit din bandă și a trimis mingea la centru, iar Petkovic a tras tare din afara careului și a marcat.

Croația și-a executat, fără greșeală, toate cele patru lovituri de departajare. Au transformat Vlasic, Majer, Modric și Orsic. În schimb, primul executant al Braziliei, Rodrygo, a bătut slab, iar portarul Livakovic a apărat, iar cel de-al patrulea, Marquinhos, a lovit bara.

Brazilia a ajuns cel puțin în sferturile de finală la ultimele opt ediții ale Cupei Mondiale. A fost campioană în 1994 și 2002 și vicecampioană în 1998, dar de atunci a ajuns doar o singură dată în semifinale – ca gazdă în 2014. Croația a fost vicecampioană mondială în 2018.12