Cod galben de inundaţii pe râuri din Dobrogea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod galben de inundaţii pe râuri din Dobrogea

Vremea 22 Aprilie 2024 / 07:57 549 accesări

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare hidro Cod galben de inundaţii, valabilă până luni după-amiaza pe râurile din Dobrogea.

Atenţionarea a intrat în vigoare duminică seara, la ora 22:00. Potrivit prognozei de specialitate, până luni, la ora 16:00, avându-se în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 22.04.2024, ora 06:00 - 22.04.2024, ora 12:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, valabilă până luni, la ora 15:00.Ştiri recomandate

12