Cod Galben și Portocaliu de caniculă, pentru mai mult de jumătate din țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod Galben și Portocaliu de caniculă, pentru mai mult de jumătate din țară

Vremea 08 Iunie 2024 / 16:04 499 accesări

Administrația Națională de Meteorologie a anunțatCod Galben și Cod Portocaliu de temperaturi ridicate și disconfort termic.

Codurileintră în vigoare duminică la ora 10.00 și sunt valabilepână luni la ora 10.00.

Sunt vizate județele din jumătatea de sud a țării, precum și cele din regiunea Moldovei, conform hărții.

Meteorologii anunță temperaturi între 30 și 34 de grade, pentru județele sub Cod Galben, respectiv temperaturi de 35-37 de grade, în județele aflate sub Cod Portocaliu.

"În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

În zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități", precizează Administrația Națională de Meteorologie.Ştiri recomandate

12