Cod galben și portocaliu de vânt puternic în toată țara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod galben și portocaliu de vânt puternic în toată țara

Vremea 01 Aprilie 2024 / 11:18 483 accesări

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, care va intra în vigoare mâine dimineața la ora 08.00 și va fi valabilă până la ora 18.00.

Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

Rafalele vor atinge în general 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, vor depăși 120 km/h.

Tot marți, în intervalul orar 08.00 – 22.00 este în vigoare o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului și vijelii în restul țării. Pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90-110 km/h.

Astfel, în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10-20 l/mp”, informează ANM.

De asemenea, în această seară la ora 20.00 va intra în vigoare o avertizare Cod Galben de furtuni și vânt, valabilă până mâine dimineața la ora 08.00 în jumătatea vestică a țării. “În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie”, transmite ANM. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100-110 km/h.Ştiri recomandate

12