COD ROŞU de ninsori. Alertă de ultimă oră de la meteorologi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

COD ROŞU de ninsori. Alertă de ultimă oră de la meteorologi

Vremea 11 Decembrie 2017 / 17:33 1427 accesări

Căderile masive de zăpadă provoacă haos. Cele mai afectate zone de pe continent sunt cele din nordul continentului. Traficul aerian a fost cel mai perturbat de ninsorile abundente şi, pe alocuri, de viscol.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc, se află sau tranzitează Regatul Ţărilor de Jos că Institutului Naţional de Meteorologie olandez a emis un cod roşu de ninsori şi polei pentru centrul şi sudul ţării şi un cod portocaliu de ninsori şi vreme rea pentru zona de nord, în perioada 11 - 12 decembrie 2017.

Vremea de iarnă va afecta transportul terestru, aerian, maritim pe tot teritoriul național. Organizația olandeză ANWB avertizează cu privire la condițiile dificile ale circulaţiei rutiere, riscul producerii de accidente din cauza ninsorii abundente şi a poleiului, recomandând cu insistenţă tuturor şoferilor să rămână acasă, cu excepția cazului în care călătoriile lor sunt absolut necesare / urgente.

Societatea naţională olandeză de cale ferată anunță perturbări ale circulaţiei feroviare din cauza vremii, cât și datorită adaptării programului trenurilor pentru anul 2018. Se recomandă pasagerilor să verifice, în permanenţă, orarul călătoriei programate. Unele oraşe din Olanda au anunţat că transportul public auto ar putea fi oprit în cursul după-amiezii şi al serii zilei de 11 decembrie 2017. Din cauza vremii nefavorabile au fost închise şcoli din împrejurimile oraşelor Amsterdam, Utrecht şi în zona Brabant.12