Codruța Kovesi: Nu am motive să demisionez

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În dosarul Microsoft Codruța Kovesi: Nu am motive să demisionez
Justiție 03 Februarie 2018 / 11:24 953 accesări 4 comentarii

Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a avut vineri o primă reacţie în scandalul declanşat de dosarul Microsoft, în care şapte foşti miniştri au scăpat de acuzaţii după ce faptele s-au prescris. Ea a declarat că DNA a cerut aviz de urmărire penală pentru miniştri în dosarul Microsoft pentru că procurorul de caz a considerat că termenul de prescripţie se calculează de la data efectuăriii ultimelor plăţi şi el nu era împlinit, iar practica judiciară era contradictorie, a intervenit un nou Cod Penal în 2014 şi discuţia despre legea penală mai favorabilă.

Ea a declarat, la un post de televiziune, că nu are niciun motiv să demisioneze şi a explicat cum s-a ajuns la prescrierea faptelor în dosarul Microsoft.

„Dosarele au fost înregistrate în 2013. Ele au constituit o prioritate şi a început investigarea acestui caz extrem de complex, în care procurorii au trebuit să dovedească fapte din urmă cu zece ani. În patru ani de zile, s-au făcut patru rechizitorii. Au fost trimişi în judecată doi foşti miniştri, dintre care unul a şi fost condamnat definitiv şi alte persoane. Pentru o parte din foştii miniştri care au fost investigaţi a intervenit prescripţia răspunderii penale, termen care nu poate fi imputat unui procuror, din moment ce noi am fost sesizaţi abia în anul 2013. Însă, modul în care s-a calculat termenul de prescripţie a fost impus de schimbarea practicii judiciare urmare a intrării în vigoare a noilor coduri. Astfel, procurorul de caz care iniţial a investigat acest dosar a calculat termenul de prescripţie în funcţie de data la care s-au făcut plăţile. Am avut plăţi în 2005, în 2009, în baza unui contract încheiat în 2004. Ulterior, atunci când dosarul a fost preluat de un alt procuror, care a făcut trei rechizitorii şi a dispus măsuri preventive faţă de unele persoane, aceste măsuri preventive au fost judecate la ICCJ, care în 2017 a admis că în situaţia în care avem o infracţiune care se prelungeşte în timp, cum este şi dosarul nostru, termenul de prescripţie se stabileşte de la data încheierii contractului, adică anul 2004. Acest lucru nu poate fi imputat procurorului de caz, pentru că avem o practică judiciară care o perioadă a fost neunitară, dar care s-a cristalizat în cursul anului 2017”, a explicat Laura Codruţa Kovesi.

Loading...

4 comentarii

Gigel 20:02:22 / 04 Februarie 2018
FANATIK Împuțit PDL-PNL CIUMA GALBENĂ

Ba ce mai apărați LEGILE JUSTITIEI create de Bashinos !.. Așa credeau și naziștii că atrocitățile comise nu vor ieși la iveală !.. Tot așa se va întâmpla și cu Abuzuriile sistemului ticalosit .. După ce mulți din EI care încă conduc instituțiile de forță își vor termina mandatul.!..Cum a zis Căpățână ... Întreaga lume se va cutremura când întregul ADEVĂR DESPRE DICTATURA basista împuțită PDL CIUMA GALBENĂ. va ieși la iveală ! O parte deja a fost devoalată ...De oamenii din interiorul acestui sistem ticăloșit !.. GHITA ..Daniel Dragomir sânt numai începutul sfârșitului STATULUI PARALEL CREAT de PDL PNL CIUMA GALBENĂ și susținut de ARICI PANSATI. că Gigi panseluta Ion și alți Arici PANSATI .

Gigel 22:48:37 / 04 Februarie 2018
Oligofrenul postac..

Tot ce postezi aici va fi folosit impotriva ta..

Stinge lumina si ia o in gu... 09:21:58 / 07 Februarie 2018
Tu esti ultimul fanatik ....pdl

Hhhhhjjj

Și nu ai motive să-ți... 13:38:50 / 08 Februarie 2018
Dai DEMISIA ?

INCREDIBIL.. Fătuca asta nu are scrupule !..Așa a fost învățată de creatorul ei...Nu te duci la comisii nu ți dai demisia ori ce s-ar întâmpla !..Cat mai are mandat ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.9762 secunde