Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie de apărare a UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie de apărare a UE

Externe 18 Februarie 2024 / 16:18 737 accesări

Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie industrială de apărare în trei săptămâni, a declarat sâmbătă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina, informează Reuters.

Ea a spus că propunerea urmăreşte să mărească cheltuielile pentru apărare, să „cheltuiască mai bine” în cazul achiziţiilor comune şi a acordurilor pentru a oferi predictibilitate industriei, precum şi o mai bună interoperabilitate între forţele armate europene şi, de asemenea, să concentreze cheltuielile în Europa pentru a menţine „locuri de muncă bune” pentru contribuabilii care plătesc factura.

Ea a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia „depăşeşte Ucraina” cu soldaţi şi recurgând la „arme rapide şi murdare produse în Coreea de Nord şi Iran”.

Ea a mai spus că, dacă va fi realeasă în funcţia de preşedintă a executivului european, va crea noul post de comisar pentru apărare.

În luna februarie, UE a fost de acord să ofere Ucrainei un nou pachet de asistenţă în valoare de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, pe lângă cele 88 de miliarde de euro deja cheltuite de când Rusia a lansat invazia sa pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

Sursa:tvrinfo.roŞtiri recomandate

12