Comisia juridică a Senatului, aviz favorabil legii salarizării unitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia juridică a Senatului, aviz favorabil legii salarizării unitare

Politică 15 Mai 2017 / 12:58 624 accesări

Comisia juridică din Senat a dat, luni, un aviz favorabil cu amendamente proiectului legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Pentru aviz favorabil au votat 6 senatori reprezentanți ai coaliției PSD-ALDE, iar 4 parlamentari de la PNL și USR au votat împotrivă.

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a anunțat că PNL nu va vota pentru un aviz favorabil, întrucât în lege nu există un studiu al impactului bugetar.

"Poziția grupului parlamentar PNL este aceea că nu putem aviza proiectul în lipsa studiului de impact. Din punctul acesta de vedere, ar fi o avizare în orb. Motiv pentru care luați act că senatorii din Comisia juridică ai PNL se vor opune avizării pozitive", a spus Fenechiu, în ședința Comisiei juridice a Senatului.

De asemenea, și senatorul George Dircă de la USR a spus că legea salarizării nu este sustenabilă pe termen lung, motiv pentru care s-a opus unui aviz pozitiv.

"Grupul USR apreciază că, din estimările pe care le avem, această lege va produce un impact bugetar semnificativ. Considerăm că (...) nu există un studiu de impact bugetar și aici sunt două cauze: fie de la început Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi în acest moment acest impact bugetar, pe de altă parte, pe termen lung, această lege nu este sustenabilă. Preconizăm că în curând vom ajunge într-o situație similară anului 2010 în care statul a fost nevoit să aplice tăieri salariale. Pe de altă parte, un lucru foarte grav este că această lege nu introduce criterii de performanță în grilele salariale. Practic, vom avea costuri și mai mari la o eficiență mult mai scăzută. Poziția noastră este de a ne opune acestei legi în această formă", a spus Dircă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat săptămâna trecută la comisiile de specialitate pentru raport și avize proiectul legii salarizării unitare.12