Compact concertează la sfârșitul lunii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Compact concertează la sfârșitul lunii

Divertisment 18 Noiembrie 2015 / 15:50 1344 accesări

Trupa legendară care a „scris” patru decenii de muzică în cartea de istorie a rock-ului autohton, Compact, se întoarce, la sfârșitul lunii, în faţa fanilor de la malul mării. Formația va concerta pe 27 noiembrie, de la ora 21.30, în clubul Phoenix. Biletele se găsesc în vânzare la sediul clubului, la preţul de 55 de lei.

Momentele de glorie au alternat cu cele grele, de-a lungul celor peste trei decenii de istorie a formaţiei Compact. Grupul a luat fiinţă în 1977, în Cluj, avându-i ca membri pe: Marius Luca - chitară, voce, Cornel Moldovan - chitară, voce, Ladislau Balasz - tobe, Constantin Cămărăşan - chitară şi Teo Peter - bas. În 1979, Luca, Moldovan şi Balasz au părăsit trupa, fiind înlocuiţi de Radu Marpozan - tobe, Guzu Pap - chitară, Nelu Jecan - voce şi Marian Corjan - voce. Prima apariţie discografică a avut loc în 1982, în seria „Formaţii rock” a Electrecordului. Albumul „Cântec pentru prieteni” a fost lansat la începutul lui 1988 şi conţine piese nemuritoare, care fac, şi astăzi, deliciul fanilor în concert.

De-a lungul timpului, membrii formaţiei au trecut prin momente grele şi tensionate, care au culminat, în anul 2005, cu pierderea a doi dintre membrii săi marcanţi, Teo Peter şi Emil Laghia, în împrejurări tragice. În 2014, Adrian Tinca a părăsit grupul și a întemeiat formația Coco. Componenţa actuală a formaţiei este: Paul Ciuci, Aurel Vasilescu, Alex Miu şi Adrian Kiseleff.

Citește și:

Trupa Compact, în concert la Constanța

Taguri articol


12