Companiile aeriene, îngenuncheate de criză. Ce se întâmplă cu Ryanair, KLM, Air France, Lufthansa, Virgin Atlantic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Companiile aeriene, îngenuncheate de criză. Ce se întâmplă cu Ryanair, KLM, Air France, Lufthansa, Virgin Atlantic

Economie 25 Aprilie 2020 / 12:30 2301 accesări
Ryanair, KLM, Air France, Lufthansa, Virgin Atlantic

Ryanair, KLM, Air France, Lufthansa, Virgin Atlantic

Compania KLM, filiala olandeză a grupului aerian Air France KLM, va primi asistenţă financiară cuprinsă între două şi patru miliarde de euro, a declarat ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra.

KLM va beneficia de un plan de asistenţă financiară cu o valoare de două-patru miliarde de euro, a afirmat Wopke Hoekstra, citat de agenţia de presă Reuters.

Planul financiar va fi format din credite bancare şi garanţii de stat, a precizat ministrul olandez de Finanţe.

Guvernul Franţei a anunţat că va susţine companiaAir Franceprintr-un plan de redresare în valoare de şapte miliarde de euro.

Lufthansaa raportat pierderi de aproximativ 1,2 miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2020 şi se aşteaptă la o pierdere "considerabil mai mare" în următorul trimestru.

Avertismentul Lufthansa vine după ce Virgin Australia, al doilea cel mai mare transportator din Australia, a intrat în administrare voluntară. Omul de afaceriSir Richard Bransona declarat că îşi oferă insula privată din Caraibe drept garanţie pentru creditul pe care speră să îl obţină de la Guvernul britanic pentru a-şi salva compania aeriană Virgin Atlantic.

CEO-ul companiei Ryanair spune că firma nu va zbura dacă va trebui să lase gol scaunul din mijloc

CEO-ul companiei aeriene irlandezeRyanair, Michael O'Leary, spune că nu va susţine zborurile dacă va trebui să lase un loc liber între pasageri ca să respecte regulile de distanţare socială, potrivit Business Insider.

„Nu putem să facem bani cu o ocupare de 66%. Locul din mijloc nu generează nicio distanţare socială, aşa că e un fel de idee idioată care nu va aduce nicio realizare oricum”, a declarat Michael O`Leary, CEO-ul companiei Ryanair.

Acesta a adăugat că planurile companiei de a relua zborurile vor fi ruinate de „nişte măsuri total neeficiente de distanţare socială cum este păstrarea locului din mijloc neocupat. Dacă locul din mijloc rămâne neocupat nu vom relua zborurile deloc”.

O`Leary i-a comunicat Guvernului irlandez că fie va plăti pentru locul din mijloc, fie compania nu va zbura deloc.

Alexandre de Juniac, şeful Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) a declarat că operatorii aerieni vor trebui să zboare având locul din mijloc neocupat.

Taguri articol


12