„Concert caritabil de Crăciun“ la biserica „Sf. Vasile cel Mare“ din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Concert caritabil de Crăciun“ la biserica „Sf. Vasile cel Mare“ din Constanța

Social 08 Decembrie 2017 / 09:45 977 accesări

Duminică, 10 decembrie, ora 18.00, la parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța (cartier Inel II, str. Ion Neculce, nr. 2 A) va avea loc cea de-a treia ediție a „Concertului caritabil de Crăciun”, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Concertul va fi susținut de către Grupul bizantin „Sf. Vasile cel Mare” (dirijor: protopsalt prof. drd. Marian Bostan), care are ca invitați Corala „Teodoxa” a Arhiepiscopiei Tomisului (dirijor: Valeriu Croitoru), Corul „Nihil Sine Deo” al parohiei „Sf. Cuvioasa Parascheva” – Dăeni, jud. Tulcea (dirijor: pr. Alexandru-Octavian Balaban), Corul „Sf. Dionisie Exiguul” al Seminarului Teologic Ortodox din Constanța (dirijor: arhid. prof. Ioan Adrian Clinciu) și Corul „Belcanto” al Școlii gimnaziale, nr. 39, „Nicolae Tonitza” din Constanţa (dirijor: arhid. prof. drd. Calinic Savin).

Colindătorii și toți copiii prezenți la concert vor primi cadouri de Crăciun. Evenimentul este susținut de către ADIVIN și grupul de firme DACRIS și RIK, parteneri media fiind: Radio Dobrogea, Constanța News și Radio România Constanța.

Proiectul este coordonat de către pr. Jean Ion și are scopul de a ajuta doi copii cu probleme medicale: Denis Marian Țipu (4 ani și 6 luni) și Eduard Andrei Spoială (2 ani și 6 luni).

Primul, Denis Marian Țipu, s-a născut prematur, cu o greutate de nici 2 kg. La doar o săptămână Denis a făcut un hematom pe creier, apoi, la 6 luni, au început primele semne de îndoială în privința sănătății (copilul era foarte rigid, nu avea nicio reacție la jucării), a făcut și strabism convergent. La vârsta de 9 luni, a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, diagnostic confirmat și de către medicii Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București. De la 10 luni Denis umblă prin spitale de recuperări, făcând tratament și terapii costisitoare. Denis este foarte ambițios, puternic și se vede cât de mult își dorește să poată merge, să poată vorbi, să devină cât mai independent. Va reuși acest lucru numai dacă orele de kinetoterapie, fizioterapie, logopedie, hidro-kinetoterapie şi alte terapii vor continua, posibilitățile financiare ale familiei fiind, acum, depășite.

Eduard Andrei Spoială suferă de autism și crește într-o familie monoparentală, împreună cu bunica și mătușa. Până la vârsta de 2 ani s-a dezvoltat normal, apoi a început să nu mai folosească cuvinte, să nu mai răspundă la nume, să nu se mai joace adecvat cu jucăriile și cu alți copii, pe care nu îi mai privea în ochi. După diagnosticare au început terapiile de recuperare, câte 3 ședințe pe săptămână, planul de recuperare recomandat fiind de 2 ședințe/zi, pe care mama nu îl poate susține financiar.12