Condamnări definitive în dosarul retrocedărilor de la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Condamnări definitive în dosarul retrocedărilor de la Constanța
Justiție 08 Februarie 2019 / 01:15 4809 accesări 10 comentarii

ÎCCJ a dat sentința în seara zilei de joi, în dosarul Mazăre privind retrocedările de terenuri, considerate ilegale, din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, potrivit Qmagazine. Astfel, în ciuda unor expertize care nu aveau nicio legătură cu datele DNA, Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a primit 7 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani, ceea ce înseamnă 9 ani, plus interzicerea drepturilor complementare. Reamintim că procurorii DNA ceruseră pentru Radu Mazăre o pedeapsă orientată către maxim, adică de 15 ani.

Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța a primit 4 ani de închisoare cu un spor de un an și doi ani interzicerea unor drepturi.

Cristi Borcea, fostul finanțator al Clubului Dinamo, a primit 5 ani de închisoare plus 3 de interzicere a drepturilor iar Dragoș Săvulescu, fost acționar al Clubului Dinamo București este condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare.

Inițial, pe fond, Curtea de Apel București i-a condamnat pe Radu Mazăre la 4 ani cu suspendare - cea mai mare pedeapsă din dosarul cu 37 de inculpați, pe Nicușor Constantinescu la 3 ani cu suspendare, Cristian Borcea fiind achitat.

SENTINȚELE DIN DOSARUL RETROCEDĂRILOR

Radu Mazăre - 9 ani închisoare

Nicușor Constantinescu - 5 ani închisoare

Racu Constantin - 6 ani şi 10 luni închisoare

Dospinescu Ramona - 7 ani şi 6 luni închisoare

Marica Ion - 5 ani închisoare

Talpău Cristian - 4 ani închisoare

Chircă Nora Alina - 2 ani cu suspendare

Miron Dan - 2 ani cu suspendare

Ghițulescu Bogdan - 4 ani închisoare

Tudorache Răzvan Mircea - 2 ani cu suspendare

BarbuParaschiva - 3 ani cu suspendare

Nejloveanu Niculae - 2 ani cu suspendare

Ceacâreanu Mihai Sergiu - 3 ani cu suspendare

Sandu Bogdan Gabriel - 4 ani închisoare

Ene Daniel - 3 ani cu suspendare

Giurgiucanu Giorgică - 5 ani şi 6 luni închisoare

Săvulescu Emil Dragoş - 5 ani şi 6 luni închisoare

Camboianu Mihai - 5 ani închisoare

Ionescu Valentin Gheorghe - 5 ani închisoare

Borcea Cristian - 5 ani închisoare

Ruxandra Darie - 2 ani cu suspendare

Puşcaşi Marius - 3 ani închisoare

Puşcaşi Carmen - 3 ani cu suspendare

Rusu Graţiela - 2 ani cu suspendare

Radu Sanda Gabriela - 2 ani cu suspendare

Cealera Claudia - 2 ani cu suspendare

Andrei Aurel Jean - 2 ani cu suspendare

Budei Cristina - 2 ani cu suspendare

Pană Viorel - 2 ani cu suspendare

Conform rechizitoriului, prin faptele săvârşite, cei în cauză ar fi produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Decizia este definitivă și a fost luată de un complet de 3 judecători condus de Ionuț Matei, ceilalți doi judecători fiind Ioana Bogdan și Ioana Alina Ilie.

Taguri articol
Loading...

10 comentarii

Un constantean 08:05:30 / 08 Februarie 2019
Obligatii

Acest lucru obliga, pe cale de consecinta, ca baroul de avocati ,in ceea ce priveste pe inculpatul Racu Constantin si organizatia profesionala a juristilor, sa analizeze, din oficiu, lista membrilor sai, activi si suspendati temporar, pentru a se incadra cu exactitate in exigentele legale si profesionale si de a respecta onoarea profesiei aplicand sanctiunea excluderii pentru cazurile de nedemnitate. Este nedemn de a fi avocat (jurist) cel condamnat definitiv prin hotărâre judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate.

Dude 08:28:19 / 08 Februarie 2019
Stat african

Pai daca a avut omul un lot de plaje moștenite de la unchiul sau ali baba si cei 40 se hotii.Na putut omul sa faca si el un banut

Sindbad 08:46:04 / 08 Februarie 2019
Oras plin de realizari PSD

Putin, foarte putin. Il asteptam si pe abonatul permanent al ziarului, ala cu multe nick-uri, sa vina sa puna, din nou, rahat pe ventilator, ca: PDL, Stat paralel, Iohannis, DNA, PNL, Scooby-Doo, Macovei, justitia, etc. Bine, dupa ce-si ia pastilele si termina electro-socurile. Altfel, vant bun la kite si fir intins!

Nicolae 12:08:39 / 08 Februarie 2019
Greu de inteles!

Puscaria ca puscaria, sa fie obligati sa dea inapoi cu dobinda respectiva! Dar, parca nu-mi vine sa cred, eminentii rtevolutionari care au luptat cu arma in mina, in 1989 impotriva odiosului regim, in care daca furai 100.000 lei erai condamnat la moarte, ei care in paginile ziarelor apareau drept campionii dreptatii, cinstei, ce mai, erau tobosarii vremurilor noi, sa se comporte ca niste borfasi, milogi prin instante si fugari din tara? E ceva putred la mijloc, probabil ca vechii comunistii au complotat impotriva acestor ingeri, neprihaniti! Saracii de ei...

Intrebatorul 16:33:00 / 08 Februarie 2019
Intrebare pentru primar si consilierii locali

Cum este posibil la un astfel de prejudiciu sa nu cereți sa va constituiti parte civila in dosarul penal ? De ce ati refuzat acest lucru fiind si scutiti de taxa de timbru ? Cu atatea juristi, de ce nu ati sustinut interesele orasului ? Platiti voi din banii vostrii pagubele din infractiuni ????

Constantenii 17:16:18 / 08 Februarie 2019
Pentru Intrebatorul

Nu cumva e vorba de favorizarea infractorilor?

Cata 08:10:04 / 09 Februarie 2019
Bun

Si cu recuperarea prejudiciului cum ramane ? Pai astia rămân cu banii ? Budei Cristina e notar , o hoata.

tudor 09:10:35 / 09 Februarie 2019
Constanta mosia lui tac-su

Toata Constanta a fost feliata si vanduta de Mazare de parca ar fi fost mosia lui tac-su.Apoi a venit Fagadau si se poarta la fel cu terenurile publice.Si asta il are pe tac-su mare proprietar de terenuri in Constanta.Este ceva infiorator.fura astia fara jena.Asta este dezastrul lasat de PSD dup 19 ani de jaf.Huooo...PSD ! Huooo Fagadau. !..La puscarie Mazare ! Aveti grija ce votati in 2020.

Romi 10:28:17 / 09 Februarie 2019
Condamnati

Trebue DNA sa lucrezemai departe si la Stroe Felix,Fagadau si grupul lor,ca si astea au furat destul.

... 13:21:12 / 09 Februarie 2019
Pentru Romi

Sa nu uitam de jidanul Strutinski

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.225 secunde