Confirmare a excelenței în matematică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Confirmare a excelenței în matematică la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

Educație 22 Martie 2024 / 07:52 4841 accesări

În perioada 16-17 martie 2024 a avut loc cea de-a XII-a ediție a Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol", organizat de Colegiul Național „Spiru Haret" din Tulcea în colaborare cu Societatea de Științe Matematice din Tulcea.

Concursul, care reprezintă un cadru stimulativ de întrecere a elevilor cu performanțe matematice, cinstește memoriaprofesorului Laurențiu Panaitopol, unul dintre cei mai prestigioși problemiști pe care i-a avut matematica românească, cu numeroase probleme originale incluse în probele olimpiadelor naționale și internaționale.

Cei mai buni participanţi ai competiției au fost premiați de doamna Maria Elena Panaitopol, distinsă profesoară, soția profesorului Panaitopol. A devenit o tradiție a concursului ca printre laureați să se afle elevi ai Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța.

Podiumul acestei ediții a fost dominat de mirciștii câștigători ai multor premii și mențiuni. Astfel, Bogdan Ștefan Pavel, din clasa a X-a a fost recompensat cu Premiul I și Premiul de Excelență, Gabriel Popovici, clasa a VIII-a și David Georgescu, clasa a XII-a, au obținut premiul II la clasele respective, Sebastian Gabriel Roșca, clasa a IX-a și Bogdan Cristian Doroftei, clasa a XI-a au primit premiul III, iar pentru Vlad Vasilescu din clasa a IX-a, Rareș Drăistaru-Oancea și Eduard Grigore din clasa a X-a, s-au acordat mențiuni. Elevii au fost pregătiți de profesorii Gabriela Constantinescu, Nelu Chichirim, Alina Dermengiu, Florian Gache și Cătălin Zîrnă

Felicitări mirciștilor, elevi și profesori!Ştiri recomandate

12