Constanța, noua deținătoare a titlului „Capitala Tineretului din România“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ediția 2020 - 2021 Constanța, noua deținătoare a titlului „Capitala Tineretului din România“
Social, Administrație 27 Octombrie 2019 / 14:02 668 accesări 0 comentarii

Constanței i s-a decernat, sâmbătă,titlul de Capitala Tineretului din România, orașul urmând să dețină acest mandat în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Titlul a fost oferit de către Comisia pentru Guvernanța titlului alături de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași - FONTIS și Primăria Municipiului Iași, actualul deținător al titlului. Programul Capitala Tineretului din România este inițiat și coordonat deComisia de Guvernanță pentru titlul de Capitala Tineretului din România, formată din reprezentanții a trei ONG-uri, respectiv Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC) și Grupul PONT Cluj, și reprezentanți ai Băncii Comerciale Române, cea care dealtfel a și oferit premiul de 50.000 de euro.

Conceptul câștigător prezentat de Constanța - #ComeToSEAus - își propune să adune la aceeași masă tinerii constănțeni pentru a colabora și pentru a dezbate viitorul orașului în care trăiesc. În calitate de „Capitala Tineretului din România”, Constanța își dorește să valorifice potențialul orașului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănțeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, inițiativelor acestora și totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local și de a avea o contribuție semnificativă la creionarea viitorului comunității locale. Candidaturile celor două orașe finaliste au fost evaluate de un juriu independent, alcătuit din reprezentanți ai sectorului neguvernamental de tineret, mediului privat, organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare și ai unor instituții publice. Jurizarea s-a făcut urmărind coerența viziunii, claritatea obiectivelor și însemnătatea misiunii, dar și modalitățile de a corela proiectele propuse cu strategia pentru tineret și cu respectarea politicilor publice de tineret.

„Pentru a putea contribui la dezvoltarea comunității și orașului în care locuim, este nevoie de implicare civică. Necesitatea unei mișcări de tineret coagulate și active s-a resimțit de-a lungul timpului și iată că anul acesta tinerii constănțeni colaborează pentru a dezbate viitorul orașului în care trăiesc. Obiectivul pe care ni l-am asumat prin candidatura pentru Capitala Tineretului din România este crearea și dezvoltarea unei platforme a tinerilor elevi, studenți, activi ori inactivi, integrați sau nu în câmpul muncii, din medii favorizate ori defavorizate, prin intermediul căreia participarea să fie ridicată la rang de principiu, interesele să fie apărate și promovate, iar acțiunea să fie livrată ca soluție pentru problemele pe care fiecare categorie le identifică. Suntem pregătiți să dăm start proiectelor propuse și să spunem #ComeToSEAus ”, au declarat reprezentanții Municipiului Constanța.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2744 secunde