Constanța va avea patru reprezentanți la Jocurile Francofoniei 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanța va avea patru reprezentanți la Jocurile Francofoniei 2017

Sport 19 Iulie 2017 / 15:59 532 accesări
Farista Elena Zaharia va reprezenta România în concursul francofon de tenis de masă

Farista Elena Zaharia va reprezenta România în concursul francofon de tenis de masă

România va fi reprezentată de 57 de sportivi, de la șase discipline, la cea de-a opta ediție a Jocurilor Francofoniei 2017, găzduită în perioada 21-30 iulie de orașul Abidjan din Coasta de Fildeș. Delegația țării noastre, compusă din 81 de persoane, va fi condusă de secretarul general al Ministerului Tineretului și Sportului, Mircea Popa, iar purtătorul de drapel va fi Alexandru Mihai Manole, component al lotului național Under-21 de tenis de masă.

Din lotul României fac parte și patru constănțeni, trei sportivi și o antrenoare. Este vorba despre atleții Cristina Bujin (CS Farul - Steaua București, antrenor Daniel Cojocaru) și Cristi-Nicușor Boboc (CS Farul - CSU Galați, antrenor Daniel Cojocaru) și de jucătoarea de tenis de masă Alina Zaharia, care va fi însoțită în Africa de Elena Sebe, antrenoarea ei de la CS Farul Constanța.

În lot mai este inclus un constănțean, Vlad Caraș, care va participa la competiția de lupte libere. El a învățat luptele la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, sub comanda antrenorilor Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, dar acum este legitimat la CSM Reșița.

Lotul României pentru Jocurile Francofoniei este alcătuit din 15 atleți, doi jucători de tenis de masă, 15 luptători, cinci judoka, 12 baschetbaliste și opt cicliști.

La precedenta ediție a Jocurilor Francofoniei, desfășurată la Nisa, în Franța, România a cucerit 9 medalii de aur, 10 de argint și 4 de bronz. Dacă până acum a participat la ambele segmente ale Jocurilor Francofoniei, sport și cultură, anul acesta România va fi reprezentată doar la întrecerile sportive.12