Constănțeanul Cristian Pletea - campion național la tenis de masă, în proba de dublu mixt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constănțeanul Cristian Pletea - campion național la tenis de masă, în proba de dublu mixt

Sport 08 Martie 2017 / 16:57 695 accesări
Cristian Pletea și Adina Diaconu au devenit campioni naționali de seniori în proba de dublu mixt

Cristian Pletea și Adina Diaconu au devenit campioni naționali de seniori în proba de dublu mixt

La Buzău, în perioada 2-5 martie, au avut loc Campionatele Naționale individuale de tenis de masă pentru seniori. CS Farul Constanța a fost reprezentat de trei jucători, care au fost eliminați repede, nereușind să ajungă în fazele superioare ale competiției. La masculin, Bogdan Postudor a câștigat meciul din 16-imi cu Bogdan Roman, scor 4-2, dar a fost eliminat în optimi de Alexandru Cazacu (2-4). La feminin, unde pe tablou au fost doar 16 jucătoare, Cristina Hîrîci a depășit faza optimilor de finală, 4-0 cu Mihaela Dospina, dar a cedat în sferturi, 0-4 cu Camelia Ioacob. La rândul său, Alina Zaharia a părăsit competiția încă din primul tur, 0-4 cu Adina Diaconu, viitoarea campioană națională, care a cedat un singur set în patru întâlniri! Aflată în refacere după o accidentare, Elizabeta Samara nu a participat la Campionatele Naționale de anul acesta.

Dintre jucătorii constănțeni, cea mai bună evoluție a reușit-o Cristian Pletea (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța), eliminat în sferturile de finală după 0-4 cu Constantin Cioti, sportiv format la Constanța, dar care acum a jucat pentru CSM Buzău. Pletea i-a învins la Buzău pe Alexandru Gheorghe (4-1) și George Coroian (4-0). Fratele său, Antonio Pletea (CS Top Star Constanța), a fost eliminat în primul tur, 0-4 cu Ovidiu Ionescu, viitorul campion național.

Mult mai bine a evoluat Cristian Pletea (16 ani) în proba de dublu mixt, unde alături de Adina Diaconu (CSM Slatina), a cucerit titlul de campion național de seniori! În finală, ei au învins cuplul alcătuit din Alin Spelbuș (CS Pristavu Cîmpulung Muscel) și Irina Ciobanu (CS Politehnica Iași) cu scorul de 3-2, după ce trecuseră în semifinală, cu 3-0, de Hunor Szocs și Tania Plăian (CSM Bistrița). Pletea și-a mai trecut în palmares și o medalie de bronz la dublu masculin, unde a jucat alături de Hunor Szocs (CSM Bistrița).12