Constănțeanul Horia Tecău, campionul... campionilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Finală românească în Turneul Campionilor de la Londra

Constănțeanul Horia Tecău, campionul... campionilor

Sport 22 Noiembrie 2015 / 19:08 1254 accesări

Performanță remarcabilă pentru tenismanul constănțean Horia Tecău, învingător duminică seară, în „O2 Arena” din Londra, împreună cu partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, în finala Turneului Campionilor la dublu. Mergea și Tecău, cap de serie nr. 2, au câștigat, cu scorul de 6-4, 6-3, finala disputată în compania dublului alcătuit din Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, cap de serie nr. 8. Pentru prima dată în istoria Turneului Campionilor la tenis de câmp în proba de dublu, doi români s-au întâlnit în marea finală, Tecău învingându-și partenerul din echipa de Cupa Davis, după o oră de joc. „Am crezut întotdeauna că putem câștiga acest trofeu. Le mulțumesc tuturor pentru susținere și fanilor din România prezenți în sală. Acest trofeu este un mod minunat de a încheia anul”, a declarat Tecău. Prin calificarea în finală, Mergea şi Bopanna şi-au asigurat un cec în valoare de 229.000 de dolari şi 800 de puncte ATP, în timp ce Tecău și Rojer, care au încheiat cu victorii pe linie Turneul Campionilor, vor primi un cec în valoare de 423.000 de dolari şi 1.500 de puncte în clasamentul de dublu.

TECĂU ŞI ROJER, PE PRIMUL LOC ÎN CLASAMENTUL ECHIPELOR DE DUBLU

Tecău și Rojer încheie anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, ca urmare a victoriei de sâmbătă, din semifinalele Turneului Campionilor, scor 6-4, 6-4, în fața americanilor Bob şi Mike Bryan, principalii favoriți la câștigarea turneului. A fost prima victorie pentru Tecău în faţa fraţilor Bryan, dar ce victorie! „Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău au pus capăt dominaţiei lui Bob Bryan şi Mike Bryan în fruntea clasamentului Emirates ATP Doubles Team Rankings, asigurându-şi locul 1 cu o victorie, cu 6-4, 6-4, în semifinalele Turneului Campionilor”, se arată pe site-ul barclaysatpworldtourfinals.com. Tot sâmbătă, în cealaltă semifinală, Mergea şi Bopanna au trecut de dublul Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia, cap de serie nr. 3), cu scorul de 6-4, 6-2, după 59 de minute de joc.

„Suntem foarte fericiţi că încheiem anul pe primul loc. Sunt foarte bucuros că joc finala împotriva compatriotului meu Florin. Este o mare realizare pentru ţara noastră”, a declarat Tecău, tenismanul constănțean postând pe pagina oficială de Facebook, după semifinala de sâmbătă seară, o fotografie în care apare împreună cu englezul David Beckham, venit la vestiare să-l felicite pe campionul român.

Citește și:

Finală românească în Turneul Campionilor de la Londra12