Constănțencele Elena Zaharia și Luciana Mitrofan au făcut „curățenie” la Openul Portugaliei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Constănțencele Elena Zaharia și Luciana Mitrofan au făcut „curățenie” la Openul Portugaliei

Sport 28 Noiembrie 2017 / 18:25 1087 accesări
Elena Zaharia (dreapta) și Luciana Mitrofan se înțeleg perfect în proba de dublu

Elena Zaharia (dreapta) și Luciana Mitrofan se înțeleg perfect în proba de dublu

În perioada 22-25 noiembrie, la Guimarães a avut loc un puternic turneu juvenil de tenis de masă, Portugal Junior & Cadet Open. La această competiție, România a fost reprezentată de 11 sportivi, însoțiți de antrenorii Marian Filipaș, Emilian Bulbuc, Ionuț Seni. Este vorba despre Andrei Miron, Emanuel Cocinschi, Emir Culpedin, Dragoș Bujor, Mihai Pop, Mihai Zamfir, George Vrabie, Mihai Nemaciuc, Cristian Chiriță, Elena Zaharia și Luciana Mitrofan.

Dintre ei, trei sunt legitimați la CS Farul Constanța, Emir Culpedin, Elena Zaharia și Luciana Mitrofan, iar cele două fete au obținut și cele mai bune rezultate pentru delegația României. Elena Zaharia a câștigat finala de la simplu cadete, învingând-o chiar pe Luciana Mitrofan, iar cele două sportive constănțene au mai cucerit aurul la dublu feminin și în proba pe echipe! La rândul său, Emir Culpedin a cucerit medalia de bronz la dublu cadeți, alături de Emanuel Cocinschi, proba fiind câștigată de Dragoș Bujor și Andrei Miron.

La juniori, Cristian Chiriță a obținut două medalii: aur la dublu, împreună cu Yanapong Panagitgun (Thailanda), și bronz la simplu. O medalie de bronz la echipe a cucerit și Mihai Pop, alături de englezul Matthew Daish și de Yanapong Panagitgun.

Reamintim că acum două săptămâni, la Olympic Hopes Tournament (Turneul Speranțelor Olimpice) de la Budapesta, Elena Zaharia cucerea două medalii de aur, la simplu și cu echipa de cadete a României. Anterior, Elena Zaharia și Luciana Mitrofan câștigaseră medalia de bronz a probei de dublu cadete din cadrul Openului Ungariei pentru juniori și cadeți.

VIOREL FILIMON, NOMINALIZAT LA TITLUL DE ANTRENORUL ANULUI 2017

Constănțeanul Viorel Filimon, antrenorul lotului național de senioare care în septembrie a cucerit titlul european la Luxembourg, în componența Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu, a fost nominalizat de către Federația Internațională de Tenis de Masă la titlul „STAR coach” - Antrenorul Anului 2017. Pentru acest titlu mai sunt nominalizați Yu Harimoto, tatăl și antrenorul jucătorului japonez Tomokazu Harimoto, și Jorg Rosskopf, antrenorul lotului masculin al Germaniei.

Este pentru a doua oară când Viorel Filimon este nominalizat de către ITTF la acest titlu, după anii 2015 și 2017. Premiile vor fi înmânate pe 14 decembrie, la Astana (Kazahstan), în cadrul Galei ITTF Star Awards 2017.

Citește și:

Elena Zaharia, noul copil-minune al tenisului de masă românesc

Constănțeanca Elena Zaharia, învingătoare la Slovenia Open12