Consulul României la Ankara i s-a încheiat activitatea pe linie consulară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consulul României la Ankara i s-a încheiat activitatea pe linie consulară

10 Martie 2016 / 14:40 820 accesări

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat joi că şefului misiunii consulare de la Ankara, Cristian Alexandru Radu, i s-a încheiat activitatea pe linie consulară, ca parte a procesului de încheiere a misiunii.

"Având în vedere refuzul repetat al consulului de a efectua operaţiunea obligatorie de predare-primire, precum şi necesitatea ca misiunea să continue să asigure servicii consulare fără perturbarea regimului normal de activitate, persoanei în cauză i s-a încheiat activitatea pe linie consulară, ca parte a procesului de încheiere a misiunii. Un alt angajat MAE a fost desemnat să preia îndatoririle pe linie consulară la Ankara", potrivit unui comunicat de presă emis joi de MAE.

Ministerul precizează că Radu a fost notificat asupra rechemării în data de 22 februarie, termenul pentru încheierea misiunii fiind 14 martie.

"Astfel, consulul a avut la dispoziţie o perioadă de 20 de zile pentru pregătirile necesare revenirii în ţară. Totodată, această perioadă include procesul de predare-primire aferent activităţii consulare, impus de prevederile aplicabile în vigoare. Menţionăm că termenul de predare-primire este de maximum 10 zile. Până la acest moment, consulul a refuzat explicit, inclusiv prin mesajele transmise în spaţiul public, efectuarea acestei obligaţii de serviciu, destinată asigurării continuității activității consulare în slujba cetățenilor", precizeaază ministerul.

De asemenea, MAE a transmis Ambasadei din Turcia deciziile conducerii, "implementarea acestora reprezentând, pentru întreg personalul misiunii, inclusiv pentru consulul în cauză, o sarcină de serviciu", potrivit sursei citate.

La nivelul Ministerului de Externe are loc o anchetă pe tema activităţii secţiei consulare a Ambasadei de la Ankara, a cărui şef, Cristian Alexandru Radu, a fost rechemat, ca urmare a unor abateri disciplinare, a anunţat miercuri MAE.

Miercuri, ştiripesurse.ro a publicat o înregistrare audio din luna iunie 2015, anterior plecării în misiune în Turcia, când Cristian Alexandru Radu avea un proces cu ministerul, pe tema rechemării sale de la Munchen.

Şeful direct al lui Radu, Bogdan Stănescu, şi şeful Corpului de Control din minister, Silviu Barbu, i-ar fi spus acestuia că nu poate pleca în misiunea de la Ankara, cât timp are un proces cu MAE, potrivit înregistrării.

De asemenea, Radu a afirmat, potrivit aceleiaşi surse, că în cadrul Ambasadei din Turcia sunt intermediari de vize, iar sumele scoase din procurarea vizelor ajungeau și la 5.000 de euro pe zi, bani ce ar fi ajuns și la angajații Ambasadei.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe a dispus verificarea tuturor informaţiilor, "inclusiv cele care par a arăta că un angajat al MAE ar fi efectuat înregistrări ilegale ale unor convorbiri", potrivit unui comunicat de presă emis tot miercuri.

Taguri articol


12