Consumul a două căni de ceai negru zilnic, după 40 de ani, poate reduce riscul de mortalitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consumul a două căni de ceai negru zilnic, după 40 de ani, poate reduce riscul de mortalitate

Sănătate 25 Septembrie 2022 / 08:29 3743 accesări

Un studiu publicat recent în revista Annals of Internal Medicine, făcut pe jumătate de milion de persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, a arătat că cei care consumă cel puțin două căni de ceai negru pe zi au risc de deces mai redus.

Participanții la studiu au completat un chestionar, în perioada 2006-2010, în urma căruia oamenii de știință au ajuns la concluzia că 85% dintre repondenți consumă ceai, iar 89% dintre cei care beau ceai, preferă ceai negru.

Conform studiului, cei care au raportat că au consumat două sau mai multe căni de ceai pe zi, au avut un risc de deces de până la 13% mai mic, față de cei care nu beau deloc ceai. Cercetătorii au observat că rezultatele nu au fost influențate de modul în care repondenții au consumat ceaiul, cu zahăr sau cu lapte, nici de consumul paralel de cafea.

Conform SciTech Daily un studiu anterior a arătat că riscul de deces este mai scăzut în comunitățile în care se consumă ceai verde. Astfel, concluzia studiului a fost că ceaiul poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, indiferent că este negru sau verde.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12