Controale de la Mediu la cele aproximativ 300 de microhidrocentrale din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Controale de la Mediu la cele aproximativ 300 de microhidrocentrale din România

24 Februarie 2016 / 23:30 1345 accesări

Începând din această săptămână, echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Naționale “Apele Române” și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) vor verifica ce aproximativ 300 de microhidrocentrale din România, a anunțat, miercuri seară, la Realitatea TV, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca - Palmer.

„…Trebuie să vedem ce costuri avem pe biodiversitate, dacă pe râurile de munte impactul de mediu este mai mare decât beneficiile, atunci trebuie să reanalizăm situația. Cred că s-au făcut și excese. Am solicitat în această săptămână o echipă de la Garda de Mediu, împreună cu Apele Române și cu Agenția pentru Protecția Mediului, să analizeze dacă s-au respectat avizele de mediu și, dacă nu s-au respectat, va trebui să luăm măsurile necesare. E bine să știe lumea că de acum încolo cererea pentru microhidrocentrale a scăzut foarte mult. În clipa de față avem 6 solicitări de avizare, iar comparativ cu anii trecuți avem un trend descrescător', a precizat Pașca-Palmer.

Pe de altă parte, ministrul Mediului a afirmat că, în privința Deltei Văcărești, la momentul actual se află în lucru o Hotărâre de Guvern prin care zona respectivă va fi pusă sub protecție.12