Copiii care își sug degetul sau își rod unghiile, mai protejați în fața alergiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Obiceiuri bune?!

Copiii care își sug degetul sau își rod unghiile, mai protejați în fața alergiilor

Lifestyle 11 Iulie 2016 / 20:48 679 accesări

Copiii care își sug degetul mare sau își rod unghiile sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii, sugerează un studiu realizat în Noua Zeelandă. Explicația, spun autorii în revista ''Pediatrics'', este că expunerea la anumiți germeni întărește sistemul imunitar al organismului, relatează luni BBC.

Obiceiurile menționate au părut să prevină unele alergii în rândul celor 1.000 de subiecți din Noua Zeelandă evaluați periodic între vârsta de cinci ani și 32 de ani. Dar nu au avut nici un efect asupra riscului de a dezvolta astm sau rinită alergică.

Cele două deprinderi au fost evaluate și înregistrate la vârstele de cinci, șapte, nouă și 11 ani, iar alergiile au fost testate la vârsta de 13 și 32 de ani.

Aproximativ o treime din copiii participanți la studiu obișnuiau să-și sugă degetul sau să își roadă unghiile și aceștia au fost semnificativ mai puțin predispuși să aibă alergii la vârsta de 13 ani. La aceștia, riscul de a dezvolta o alergie la acarienii de praf din casă sau la părul de pisică sau câine a fost cu aproximativ o treime mai mic decât în cazul celor care nu aveau aceste ticuri. Iar această protecție a părut să funcționeze la maturitate, a constatat echipa de la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, care a efectuat studiul.

"Deși nu recomandăm că ar trebui încurajate aceste obiceiuri, pare să existe o parte pozitivă a lor", a declarat profesorul Malcolm Sears, coautor, de la Universitatea McMaster din Canada.

Taguri articol


12