Corona Braşov, suspendată provizoriu din Cupa EHF la handbal feminin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După scandalul dopajului cu oxigenarea sângelui

Corona Braşov, suspendată provizoriu din Cupa EHF la handbal feminin

Sport 06 Decembrie 2019 / 09:31 533 accesări

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a decis suspendarea provizorie a echipei Corona Braşov din Cupa EHF, în urma scandalului izbucnit după utilizarea unei terapii de oxigenare a sângelui prin laser, interzisă de WADA. EHF a anunţat că a deschis procedurile legale împotriva clubului braşovean, 17 jucătoare încălcând prevederile antidoping, prin folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelului cu terapie laser. Handbalistele nu au drept de joc nici pentru echipele naţionale, iar Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Daria Bucur şi Eliza Buceschi au ratat Campionatul Mondial din Japonia.

EHF a recunoscut deciziile luate până în prezent de Agenția Națională Antidoping (ANAD), clubul purând face apel în maximum şapte zile. „În conformitate cu articolul 10.2 din regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri a unei echipe au comis o încălcare a regulilor antidoping, se impune o sancțiune corespunzătoare și pentru club, nu numai pentru jucătoarele în cauză”, se arată în comunicatul EHF.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat componentele echipei din oraşul de sub Tâmpa, cu două excepţii, Andreea Chiricuță şi Alicia Gogîrlă, sportive care nu au efectuat terapia cu laser intravenos.

Taguri articol


12