Cosmin Ghiţă, nou mandat de 4 ani la conducerea Nuclearelectrica

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cosmin Ghiţă, nou mandat de 4 ani la conducerea Nuclearelectrica

Economie 05 Februarie 2019 / 14:55 1131 accesări

Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica a aprobat numirea lui Cosmin Ghiţă în funcţia de director general al societăţii, pentru un mandat de patru ani, din 11 februarie.

Cosmin Ghiţă (foto) a asigurat interimatul la conducerea societăţii din luna august 2017. Prin decizia Consiliului de Administraţie, au fost numiţi Cosmin Ghiţă, în funcţia de director general, Dan Laurenţiu Tudor, în funcţia de director general adjunct, şi Adrian Gabriel Dumitriu, director financiar. Toţi trei directori vor avea mandate de patru ani. În aceeași ședință, Consiliul de Administraţie al SNN a decis numirea unui singur director general adjunct. Astfel, mandatul provizoriu al lui Viorel Lary Toni va înceta în 6 martie.

SN Nuclearelectrica se află sub autoritatea Ministerului Energiei. Statul deţine 82,48 la sută din acţiuni, Fondul Proprietatea – 9,10 la sută, şi alţi acţionari – 8,42 la sută. Componentă a SNN, sucursala CNE Cernavodă asigură funcţionarea Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură circa 20 la sută din necesarul de energie al României.12