COVID-19. Marea Britanie a vaccinat 15 milioane de persoane. România - pe locul 19 în lume, ca doze administrate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

COVID-19. Marea Britanie a vaccinat 15 milioane de persoane. România - pe locul 19 în lume, ca doze administrate

Sănătate, Eveniment 14 Februarie 2021 / 17:27 1349 accesări

Marea Britanie a depăşit pragul de 15 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, astfel că guvernul şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina cele mai vulnerabile categorii până la mijlocul lunii februarie, au anunţat duminică premierul Boris Johnson şi ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, relatează AFP şi Reuters.

"O veste fantastică: peste 15 milioane de persoane au primit până acum prima doză de vaccin împotriva COVID-19", a postat ministrul Sănătăţii din Marea Britanie.

În România, până sâmbătă la ora 17, au fost administrate 1.084.096 de doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech și Moderna. Au fost imunizați cu ambele doze peste 400 de mii de români, iar alți 282 de mii au primit o doză.

Centrul de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea transmite că țările UE au administrat până acum peste 21 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus, media zilnică fiind de 656 de mii de doze.

România se află, potrivit Bloomberg, pe locul 19 în lume, în funcție de numărul dozelor administrate, depășind numărul de 1 milion de vaccinări pe 12 februarie, potrivit Ministerului Sănătății.

Table

Description automatically generated

Sursa: Bloomberg,MinisterulSănătății12