Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, mort în accident rutier la Constanţa - UPDATE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, mort în accident rutier la Constanţa - UPDATE

DESIGNERUL NU PURTA CENTURA DE SIGURANȚĂ!
Eveniment 29 Aprilie 2019 / 10:01 2251 accesări

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, în vârstă de 43 de ani, a murit, luni dimineaţa, în urma unui accident rutier produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, pe DJ 226, judeţul Constanţa. Acesta era singur în maşina sa marca Range Rover. Potrivit Poliției Constanța, din cauza neatenției în conducere și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, Răzvan Ciobanu a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ un kilometru, după care a intrat în coliziune cu mai mulți copaci.

Trupul creatorului de modă Răzvan Ciobanu a fost găsit ulterior de către un localnic, în jurul orei 7, lângă maşină, fiind proiectat, la impact, din cauza vitezei, în afara autoturismului.

Poliţiştii din Constanţa au primit un apel la 112 în jurul orei 7.15, de la un localnic, care trecea prin zonă şi care a spus că un bărbat este mort lângă o maşină cu care s-ar fi produs un accident. Practic, din cauza vitezei cu care rula, acesta a fost proiectat în afara vehiculului, din cauza impactului. Cel mai probabil, Răzvan Ciobanu a murit pe loc.

„Cu exactitate se va şti ora decesului după autopsie. La această oră nu ştim la ce oră s-a produs accidentul”, a spus Andreea Muntean, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Constanţa.

Reprezentanţii Ambulanţei Constanţa, ajunși la locul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu, au declarat că au găsit trupul creatorului de modă în afara maşinii, cu urme că decesul ar fi survenit cu câteva ore înainte de a fi descoperit, dar că se va şti cu exactitate momentul morţii doar după autopsie.

Primele cercetări arată că maşina condusă de creatorul de modă a mers pe drumul de pământ aproximativ un kilometru, din drumul judeţean, înainte să se oprească la impactul cu copacii.

„A condus pe DJ 226, dinspre Năvodari către Săcele şi ajungând la intrarea în localitatea Săcele, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ 850 metri, după care a intrat în coliziune cu mai mulţi copaci”, a mai spus reprezentantul Poliţiei Constanţa.

Poliţiştii fac verificări la fața locului pentru a stabili toate circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier.

Dosar penal deschis în cazul accidentului în care a murit Răzvan Ciobanu

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac cercetări in rem în cazul accidentului în care a murit creatorul de modă Răzvan Ciobanu.

Surse din anchetă au arătat că designerul nu purta centura de siguranţă, aceasta fiind prinsă în spatele scaunului.

Titi Aur: “Dacă ar fi purtat centura de siguranță, sunt aproape sigur că acum era în viață”

”E greu să mă pronunț, dar din imaginile pe care le-am văzut, sunt aproape sigur că Răzvan nu purta centura, pentru că partea șoferului e relativ întreagă. Chiar dacă ar fi avut niște leziuni ar fi fost găsit la volan, prins de centură. Centura are niște capsule pirotehnice, care în momentul unui accident te strâng de scaun. Faptul că a mers foarte mult pe lângă șosea înseamnă că ori s-a jucat cu mașina, ori a avut alte motive, altfel nu înțeleg cum să meargă atât de mult pe lângă șosea fără să frâneze. Nu cred că e vorba de sinucidere pentru că în cazul acesta ar fi intrat violent în ceva. Sigur că toată acțiunea a fost la viteză mare. Așa cum arată mașina, dacă ar fi purtat centura de siguranță, sunt aproape sigur că acum era în viață și ar fi fost găsit în mașină”, a declarat Titi Aur, fostul multiplu campion național la raliuri și actualmente deținătorul unei școli de conducere defensivă și pilotaj.

Despre Răzvan Ciobanu

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a fost un personaj controversat, fiind celebru atât pentru colecţiile sale, cât şi pentru viaţa personală.

A debutat în modă la vârsta de 19 ani, iar, în 2007, participa alături de creatoarea de modă Irina Schrotter la expoziţia internaţională de design vestimentar The Train de la New York, SUA. Însă, în 2010, a intrat în faliment, iar apoi, o perioadă, a absentat din viaţa publică, fiind plecat din ţară. În străinătate a colaborat cu mai multe branduri de modă, precum Armand Basi, Westwood şi Zara.

Tot în 2010, creatorul de modă Răzvan Ciobanu a intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi cumpărat mai multe doze de cocaină de la dealeri, el fiind monitorizat de poliţişti sub acoperire care urmăreau o reţea de traficanţi de droguri în cluburile din Capitală şi în hoteluri de lux.

În ultimii ani, Răzvan Ciobanu a fost unul dintre juraţii concursului "Bravo, ai stil!" difuzat de Kanal D.

Anul trecut, Răzvan Ciobanu a fost audiat de DIICOT Ploieşti, fiind suspectat că ar deţine droguri de risc pentru consum propriu. Dosarul viza mai multe persoane care ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc în zone bune ale Capitalei.

Răzvan Ciobanu şi-a făcut publică orientarea homosexuală, dar a declarat că nu vrea să vorbească despre acest subiect.

Vezi video aici:

https://youtu.be/g8CQcbmvhQ012