Cremă de fructe proaspete și Crema Curaçao

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cremă de fructe proaspete și Crema Curaçao

Culinar 21 Septembrie 2017 / 08:09 3798 accesări

Rețete culinare vechi, în limbajul specific acelor vremuri, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm rețele ''Cremă de fructe proaspete'' și ''Crema Curaçao'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu, preluată din agerpres.ro.

Cremă de fructe proaspete

Proporții pentru 6 persoane: 100 gr. zahăr pudră, 6 gălbenușe, un litru lapte, un baton vanilie, fructe specii parfumate și foarte coapte ca smeură, caise, piersici, ananas etc. Se bate zahărul cu gălbenușele, se adaugă laptele cu vanilia. Se fierb pe foc până se îngroașă. Se dă jos de pe foc și se lasă să se răcească într'un castron. Se curăță fructele, fie variate sau de o singură specie, se taie în zaruri, cele mari, iar cele mici se lasă întregi. Se scoate aproximativ din 250 gr. fructe un litru cremă. Se pudrează cu zahăr aceste fructe, se lasă să se macereze tot timpul ce durează răcirea cremei. Apoi se încorporează fără să se sfărâme, se varsă totul într'o formă. Se lasă la rece, apoi se scoate și se dă la masă.

Crema Curaçao (suc de portocale)

Proporții: 125 gr. zahăr, un ou întreg, două gălbenușe, coajă de portocală rasă, 40 gr. praf de orez sau făină, 4 dl. lapte, 50 gr. portocale zaharisite, un păhărel de curaçao. Se amestecă într'un căzănel zahărul, oul, gălbenușele, restul de portocală, făina și se subțiază cu laptele. Se fierbe pe foc până devine destul de groasă, apoi se amestecă cu fructele zaharisite, tăiate cuburi, care au fost macerate în curaçao și ținute la cald, apoi se servește rece.12