Crește vârsta de pensionare în România! Femeile, cele mai afectate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Crește vârsta de pensionare în România! Femeile, cele mai afectate
Social 11 Aprilie 2019 / 16:17 1069 accesări 2 comentarii

A fost adoptat proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare pentru anumite categorii de persoane. Conform inițiativei legislative, aflăm astfel cine va ieși mai târziu la pensie. Prin acest proiect, femeile din România au șansa de a se pensiona la 65 de ani, în loc de 63, așa cum prevede Codul Muncii, în cazul în care doresc acest lucru.

Femeile interesate trebuie să depună cererea de continuare a activității în 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, au decis deputații.

În Codul Muncii este prevăzută o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, salariatele au voie să muncească cel mult trei ani peste vârsta de pensionare, scrie avocatnet.ro.

„Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă", scrie, mai exact, în proiectul de lege adoptat azi la deputați.

Pentru a se aplica, proiectul trebuie să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Loading...

2 comentarii

David 09:57:26 / 13 Aprilie 2019
Frumos !

Guvernantii ii condamna la o moarte sigura , minunat de lenta , eliberatoare , pe cei care au muncit si au contribuit zeci de ani , atunci cand le dau o pensie simpatica , adica ridicola ... Dar , marinimosi din fire , foarte grijulii , ca tot se apropie alegerile , si dupa 30 de ani de experimente de tip Mengele , alesii le mai dau o sansa potentialilor pensionari , care inca se mai pot misca in peisaj taras-grapis , si pot inca , salvator , sa faca pisu-caca fara insotitori ...

ytic 13:33:03 / 13 Aprilie 2019
pensionare

MAI BINE ERA CU URSSU. CAPITALISTI TE JUPOAE DE VIU.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2822 secunde